Maíllo: “ara alguns des de la presó es mostren entusiastes i abracen el 155”

En la seva visita a Tarragona, el coordinador general del PP Fernando Martínez- Maíllo ha subratllat que, a Espanya, “les idees no estan sancionades i un pot ser independentista amb absoluta normalitat”.

0
901

Durant una visita a la carpa del PP a la Rambla Nova de Tarragona, el coordinador general del PP Fernando Martínez-Maíllo ha demanat als candidats independentistes que concorren al 21-D que expressin “que estan d’acord amb la llei, i disposats a respectar la Constitució i les decisions judicials”. El dirigent popular ha ironitzat que “ara alguns des de la presó es mostren entusiastes i abracen el 155”, però ha demanat que tots els candidats ho explicitin durant la campanya i també des del carrer.

Maíllo ha subratllat que, a Espanya, “les idees no estan sancionades i un pot ser independentista amb absoluta normalitat”. Sobre els resultats de les eleccions, ha desitjat que el 21-D no es produeixi una victòria sobiranista i que es pugui bastir una “alternativa constitucionalista liderada pel PP”.

El PP, “l’eix de la solució”

En aquesta línia, Maíllo ha tret pit que el PP i el govern d’Espanya són els que han “frustrat els plans independentistes” i ha destacat que els populars són un partit de govern “contrastat” en la defensa de la llei i de les llibertats, i de la recuperació econòmica, enfront d’alguns que “encara gategen i no han donat el seu primer pas”.

El coordinador general dels populars ha insistit que, a partir de les eleccions, l’alternativa als independentistes ha de ser un govern constitucionalista on hi sigui el PP, que veu com “l’eix de la solució a Catalunya, com ho ha estat a Espanya”. Maíllo s’ha mostrat confiat que podran pal·liar els efectes “negatius” de l’independentisme i retornar “la normalitat i la legalitat”.

Respecte per les decisions judicials

Preguntat per la possible excarceració dels consellers i els líders de les entitats sobiranistes empresonats, Maíllo ha manifestat respecte per totes les decisions judicials, atès que correspon als jutges resoldre sobre aquesta qüestió, i ha insistit que a l’estat espanyol hi ha separació de poders.

Pel que fa a la decisió de l’Audiència Nacional de canviar la composició del tribunal que jutjarà la ‘caixa B’ del PP, el coordinador general dels populars ha evitat entrar en valoracions i ha apel·lat, igualment, al respecte de les decisions judicials. “El PP no hi té res a veure”, ha sentenciat, alhora que ha insistit que “hi ha independència judicial i, qui la fa, la paga”.

FER UN COMENTARI