L’OCH demana que s’aparti de les aules el professor de Lleida acusat pels alumnes d’homòfob

L'Observatori considera que la Generalitat l'hauria de "sancionar amb contundència"

0
414
El president de l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) de Catalunya, Eugeni Rodríguez, insta al Departament d’Ensenyament a “estudiar la possibilitat d’apartar de les seves funcions” el professor de filosofia de l’institut Gili i Gaya de Lleida acusat pels alumnes d’homòfob “després del seu retorn a les aules”. Segons Rodríguez, “la resposta de la Generalitat a l’hora d’instruir l’expedient del professor de filosofia de Lleida ha de ser una sanció d’acord amb la gravetat dels fets”. Unes declaracions que ha fet en relació amb el vídeo que el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha compartit a les xarxes socials en què es pot veure el professor quan diu que ser homosexual és “un defecte, una anomalia i antinatural”. Són imatges gravades el 6 de juny per un alumne amb el seu telèfon mòbil ja al passadís de l’institut Gili Gaya, després que alguns alumnes s’aixequessin i sortissin de classe, segons van explicar, perquè el mateix mestre va dir a l’aula que ser homosexual era una malaltia. Davant això, el president de l’OCH ha sol·licitat “contundència”, ja que “la llei 11/2014 està feta per complir-se i no per permetre tants casos d’impunitat”.
Eugeni Rodríguez ha insistit que el professor “ha realitzat aquestes declaracions en un context contrari a l’àmbit estrictament acadèmic durant l’exercici de les seves funcions” per la qual cosa ha suggerit al departament d’Ensenyament que valori la possibilitat d’apartar-ho de les aules.

Sobre la carta de suport publicada aquesta setmana a la premsa local per part d’una sèrie d’exprofessors de l’institut, Rodríguez ha apuntat que “no existeix cap justificació per a aquelles manifestacions que inciten els discursos de l’odi i la discriminació”.

Cal recordar que la Direcció General d’Igualtat va obrir un expedient informatiu al professor però Ensenyament va donar el cas per tancar després de les disculpes de l’home.

FER UN COMENTARI