L’Observatori de l’Ebre obre les seves portes

S'ha vist per primera vegada, en format digital, astrofotografies, dibuixos i articles de divulgació de J.J. Landerer

0
343
Cartell de les portes obertes a l'observatori

Com és tradició, aquest diumenge 19 de novembre l’Observatori de l’Ebre (Universitat Ramon Llull – CSIC), en motiu de la 22a Setmana de la Ciència, ha obert les seves portes al públic amb la conferència a càrrec d’Iko Margalef, divulgador, astrofotògraf i col·laborador de l’Observatori.

S’ha explicat la vida i obra de José Joaquín Landerer, gran científic de l’Observatori de l’Ebre de finals del segle XIX i principis del XX. Durant els seus anys de treball, va passar de ser un aficionat a l’astronomia, a un astrònom reconegut a Europa, descobrint com va aplicar els seus coneixements de geologia a l’observació de la Lluna, i com va evolucionar de dibuixant a astrofotògraf, convertint-se en un dels primers geòlegs planetaris del món.

I s’ha vist per primera vegada, en format digital, astrofotografies, dibuixos i articles de divulgació de J.J. Landerer. S’han pogut observar també imatges dels eclipsis de l’any 1900 i 1905, d’aquest últim amb sorpresa inclosa i dibuixos amb detalls sublims del planeta Júpiter fets l’any 1891, repassant la gran tasca divulgativa que va fer, apropant l’Astronomia a la gent, com actualment l’Observatori de l’Ebre fa en els nostres dies.

 

FER UN COMENTARI