L’Observatori Contra l’Homofòbia demana “contundència” a la Generalitat davant les paraules del bisbe de Solsona

Eugeni Rodríguez anuncia que si l'administració catalana no actua, l'OCH acudirà a la fiscalia o al síndic

0
633
Wifi_Penedès_728x90

L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) de Catalunya ha denunciat a través d’un comunicat les paraules del bisbe de Solsona, Xavier Novell, en la seva darrera glossa dominical on vincula l’homosexualitat amb la manca d’una figura paterna. El president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, ha sol·licitat al Departament d’Assumptes Socials i Família “contundència” davant les paraules de Novell i ha assegurat que “aquest tipus de manifestacions que qüestionen les famílies LGTB fomenten el discurs de l’odi cap al col·lectiu”. A més, Rodríguez creu que “generen un ‘brou de cultiu’ perquè posteriorment es produeixin situacions d’aïllament, discriminació i assetjament sexual”. El president de l’OCH ha assegurat que les paraules del bisbe poden tractar-se d’un “possible cas de vulneració de la Llei 11/2014 contra la LGTBIfòbia a Catalunya” i ha anunciat que “si la Generalitat no pren les mesures oportunes, l’OCH acudirà a la fiscalia o al síndic”.

Novell ha rebut diverses crítiques, tant de col·lectius LGTBI com de grups polítics i Ajuntaments, arran de la glossa que va publicar diumenge passat on plantejava que l’homosexualitat en l’adolescència podia estar relacionada amb el fet que “en la cultura occidental la figura del pare estaria simbòlicament absent, desviada i esvaïda”. L’alcalde de Cervera, Ramon Royes, va anunciar que portarien al proper ple una moció per declarar el bisbe persona ‘non grata’ i l’Ajuntament de Solsona també va expressar el seu rebuig a les paraules del bisbe a través de les xarxes socials.

El col·lectiu targarí per l’Alliberament LGTBI, De Transcantó, envia una carta al bisbe Novell
De la seva banda, el col·lectiu targarí per l’Alliberament LGTBI, De Transcantó, ha volgut manifestar el seu total rebuig a les paraules del bisbe de Solsona enviant-li una carta plena d’arguments que rebaten les seves suposicions i reivindiquen el dret a ser tractats amb el mateix respecte i valor que rep l’opció heterosexual. De Transcantó en cap moment espera rebre resposta, però en cas que passés, diuen que ”no toleraran més faltes de respecte”.

El col·lectiu també demana a l’Ajuntament de Tàrrega que ”no es quedi en silenci” davant la polèmica i recorda que ja el passat mes d’octubre, el mateix consistori va aprovar una moció per a garantir els drets i eradicar qualsevol fòbia cap al col·lectiu LGTBI.

FER UN COMENTARI