Lliuraran 50 desfibril·ladors als Mossos per millorar la cardioprotecció dels municipis

La desfibril·lació durant el primer minut d’un infart permet recuperar el 90% de les aturades cardíaques

0
443
 El conseller d’Interior, Joaquim Forn, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, han signat aquest dilluns un conveni que permetrà que 50 vehicles de Mossos d’Esquadra disposin de dispositius de desfibril·lació automàtica (DEA) a la demarcació. Forn ha agraït la col·laboració per part de la Diputació de Barcelona en un àmbit “tan rellevant com és la seguretat”. El conseller ha destacat la importància que el cos de Mossos d’Esquadra “pugui donar assistència en qüestions cardiovasculars” i ha destacat que el Departament preveu continuar aquesta línia de col·laboració “per tal de millorar la qualitat de vida dels ciutadans del país”.
Per la seva banda, Conesa ha remarcat que la Diputació de Barcelona treballa per “minimitzar” els efectes de la malaltia del cor a Catalunya, que és la primera causa de mort a Europa i que la coordinació amb les forces de seguretat és “imprescindible”, segons ha destacat. Conesa ha explicat també que la Diputació té en marxa el projecte ‘Municipis cardioprotegits’, que dóna suport als ajuntaments per adquirir desfibril·ladors i per millorar les polítiques locals de cardioprotecció.

Els agents de policia són, moltes vegades, els primers en arribar a les emergències en què es necessiten aquests tipus d’aparells i el fet de poder utilitzar la desfibril·lació durant el primer minut d’un infart de miocardi aconsegueix recuperar el 90% de les aturades cardíaques, segons ha apuntat el Departament. El conveni de col·laboració signat pel Departament d’Interior i la Diputació de Barcelona garanteix que la unitat mòbil del cap de torn de l’àrea bàsica policial dels municipis escollits estarà dotada d’un desfibril·lador.

L’acord, que tindrà una vigència de quatre anys amb possibilitat de prorrogar-se, reforça el cos de Mossos d’Esquadra “com a policia al servei de la comunitat que contribueix al benestar social i col·labora amb altres agents socials en els àmbits de prevenció, assistència i rehabilitació”, segons subratlla el Departament.

A l’acte també han assistit el director general de la Policia, Pere Soler, el major del cos de Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, i el cap de la Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació, Joaquim Bayarri, entre d’altres.

FER UN COMENTARI