Lleida celebra el Dia d’Europa

L’alcalde ha destacat que enguany les activitats de la Setmana d’Europa s’han sumat a l’Any Europeu del Patrimoni Cultural

0
470

L’Ajuntament de Lleida participa un any més en la celebració del Dia d’Europa, que aquest 2018 ha estrenat el concurs ConCURT Patrimoni de Lleida, Patrimoni Europeu. La iniciativa s’ha adreçat a alumnes de quart d’ESO i primer de Batxillerat, que han hagut de crear un curtmetratge sobre un bé patrimonial de Lleida, ja que enguany es commemora l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, amb el tinent d’alcalde Rafael Peris, ha lliurat els premis als equips guanyadors dels curts, a la Seu Vella. Han estat La Milla Blava, de l’Institut Gili i Gaya, que s’ha emportat el premi del jurat, dotat amb 1.500 euros i les entrades per a esdeveniments culturals organitzats per la Paeria (més informació a sota), i Els 4 Gats, del col·legi Claver, que s’ha endut el premi atorgat per votació popular, també amb entrades per tots els membres del grup. A més, s’ha donat un accèssit a Tenart, de l’Episcopal. L’alcalde ha remarcat la qualitat dels audiovisuals presentats i ha animat els alumnes a seguir participant en aquest celebració.

L’acte institucional del Dia D’Europa s’ha fet a la Porta d’Europa al Baluard de la Reina, al Turó de la Seu Vella, amb la hissada de la bandera i la interpretació de l’himne. El paer en cap ha presidit l’acte i ha destacat que enguany les activitats de la Setmana d’Europa s’han sumat a la commemoració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural i ha explicat que precisament amb el concurs s’ha posat en relleu el patrimoni de la ciutat, amb els elements monumentals, paisatgístics, culturals, immaterials, gastronòmics, etc. L’alcalde ha posat l’accent en l’espai que acull l’acte, la Seu Vella, ja que s’està treballant perquè el conjunt monumental sigui reconegut per la Unesco.

A la celebració institucional, hi han assistit Rafael Peris i les regidores Ángeles Ribes i Dolors López, així com la subdelegada del Govern, Inma Manso, i els representants dels diferents cossos de seguretat.

ConCURT Patrimoni de Lleida, patrimoni europeu

El concurs ha comptat amb la participació dels equips de 6 centres. Han estat el Gili i Gaya, el Màrius Torres, el Claver, Les Heures, L’Episcopal i els Maristes. Els joves, en grups de deu alumnes cada un, han hagut d’elaborar un curtmetratge d’una durada màxima de tres minuts sobre un element de patrimoni cultural, material, immaterial i natural.

El ConCURT Europa estableix 2 premis, un concedit per un jurat professional i un altre que s’assignarà per votació popular dels propis participants. El premi del jurat està dotat de 1.500,00 euros i l’entrada gratuïta, per a tots els components de l’equip, a tots els esdeveniments culturals organitzats íntegrament per l’Ajuntament de Lleida en la programació del segon semestre de l’any, al Teatre de La Llotja, el Teatre Municipal de l’Escorxador i l’Auditori Enric Granados de Lleida. El premi atorgat per votació popular consisteix també en l’entrada gratuïta, per a tots els components de l’equip, als esdeveniments culturals organitzats íntegrament per l’Ajuntament de Lleida (en el mateixos equipaments).

FER UN COMENTARI