Lleida celebra el 52 Aplec de la Sardana a la plaça Sant Joan

La tinent d'alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, participa en l'Aplec, que ha recuperat la sardana "Armats de Lleida", de Josep M. Damunt

0
579

La plaça Sant Joan ha estat l’escenari que ha acollit aquesta tarda el 52 Aplec de la Sardana, la trobada sardanista lleidatana que ja fa uns anys va replantejar-se fórmules per garantir la presència de les diferents vessants del sardanisme: escola, plaça i sardana esportiva i que enguany figura com un dels actes previs de les Festes de Tardor 2018.

La Cobla Municipal de Lleida i la cobla agramuntina Vents de Riella han estat les encarregades d’interpretar un repertori variat i triat curosament per donar resposta a les diferents èpoques i autors.

Les diferents colles del grup Sardanista Montserrat (Petits Dimoniets, Dimoniets, Escarlata, Guspira i Dolç Infern) i també la Brut Natura, de les Borges Blanques, que enguany commemora el seu 20è aniversari, han interpretat en la modalitat de lluïment i punts lliures la sardana ‘Festeig’, amb la qual s’ha volgut tenir present a Ricard Viladesau, príncep de la tenora en el seu centenari.

Amb la voluntat de recuperar i revitalitzar el patrimoni sardanista de la ciutat, a cada aplec s’interpreta una sardana poc coneguda i poc interpretada. Al llarg de les darreres edicions, s’han pogut escoltar peces d’Enric Roca, Víctor Mateu, Francesc Esteve, entre d’altres. En aquesta edició la sardana conjunta triada ha estat “Armats de Lleida”, de Josep M. Damunt.

La tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, ha saludat els assistents a l’Aplec, entre els quals hi havia el president dels Armats de Lleida, Josep Comes, i ha participat en la ballada de sardanes.

L’Aplec de la Sardana de Lleida s’emmarca en un cap de setmana ple d’activitats culturals, com és l’Obert del Centre Històric, el Mercat del Disc i les Noces Reials de Ramon Berenguer IV i Peronella d’Aragó, que es celebraran aquest diumenge, a les 17h de la tarda, a la Seu Vella.

FER UN COMENTARI