L’Institut Ramon Barbat, guanyador de dos primers premis al Concurs de Cristal·lització a l’Escola

Les alumnes Aida Arjona, Andrea Molina i Joana Maria Parrilla, juntament amb la professora JovitaGordo van representar l’Institut amb els cristalls que han realitzat durant aquest curs

0
459

Tres alumnes de l’Institut Ramon Barbat i Miracle de Vila-seca han guanyat dos primers premis al VII Concurs de Cristal·lització a l’Escola, celebrat el passat 4 de maig al Cosmocaixa. El concurs, impulsat per la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Rovira i Virgili, ha comptat enguany amb la participació d’un total de 50 centres de tot Catalunya.

Les alumnes Aida Arjona, Andrea Molina i Joana Maria Parrilla, juntament amb la professora JovitaGordo van representar l’Institut amb els cristalls que han realitzat durant aquest curs i van guanyar els premis de composició cristal·lina/cristall únic i el de millor vídeo.

El concurs està organitzat com una jornada que segueix el format d’un congrés científic en què els estudiants, per grups, exposen la feina feta i un jurat valora els treballs guanyadors, tenint en compte aspectes cristal·logràfics i el pla de treball i de presentació.

La cristal·lització és un procés de formació de cristalls sòlids que es formen a partir d’una sal en dissolució, concretament ADP (dihidrogen fosfat d’amoni), que és la sal utilitzada en aquest concurs. Els alumnes, controlant les condicions del procés, bàsicament la concentració i la temperatura de la solució¬, aconsegueixen millorar la qualitat dels cristalls que acaben formant formes piramidals espectaculars.

FER UN COMENTARI