L’huracà Leslie podria arribar amb força fins a més de 39 provincies de l’Estat

  0
  24008

  L’huracà Leslie, que està travessant actualment el nord de les Illes Canàries, podria afectar la península ibèrica els propers tres dies, causant fortes pluges a diferents parts de Catalunya fins dilluns.

  Segons un comunicat del Servei Meteorològic de Catalunya, l’huracà Leslie perdrà la categoria de cicló tropical abans d’arribar a Portugal, arribant així molt més debilitat a Catalunya, concretament en forma de depressió post-tropical.

  Malgrat tot, les advertències insisteixen en tenir precaució especialment diumenge 14 i dilluns 15 d’octubre, ja que “es podran produir precipitacions d’intensitat forta al litoral, prelitoral i a altres sectors de l’oest i del centre” de Catalunya.

  Per aquest mateix motiu, el Servei Meteorològic ha declarat la Situació Meteorològica de Perill, per intensitat de pluges i per l’estat del mar.

  En total, el mapa d’alertes inclou 39 províncies en alerta de color groc, el primer nivell; menys a Aragó, Lleó, Lleida, Tarragona, Navarra, Castelló, Àvila, Salamanca, Segòvia, Zamora i Càceres on hi ha l’alerta de color taronja, un nivell de risc important.

  Protecció Civil del Ministeri de l’Interior recomana “romandre en tot moment atent als avisos que emetin l’Agència Estatal de Meteorologia i les diferents Administracions”.

  FER UN COMENTARI