L’Hospital Sant Joan acull la 3a Jornada d’Ortogeriatria del Baix Camp

La jornada té la voluntat de divulgar, compartir i intercanviar coneixements i diferents experiències en l’àmbit de l’atenció als pacients d’edat avançada fracturats

0
616
Wifi_Penedès_728x90

L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus acollirà demà divendres, 5 de maig al matí a l’Auditori del centre la 3a Jornada d’Ortogeriatria del Baix Camp que té la voluntat de divulgar, compartir i intercanviar coneixements i diferents experiències en l’àmbit de l’atenció als pacients d’edat avançada fracturats, per millorar el seu abordatge integral, des de les fases agudes, reduint les complicacions i potenciant la rehabilitació precoç per disminuir la dependència, fins la prevenció secundària de noves fractures.

La jornada també vol ser un punt de trobada anual dels diferents professionals de l’àmbit sanitari, tant hospitalari com ambulatori, involucrats en l’atenció d’aquest col·lectiu de pacients.

En aquesta tercera edició s’aprofundirà en el funcionament de les unitats de fractura de maluc així com en la prevenció, valoració i tractament de les caigudes de les persones d’edat avançada.

Unitat Funcional de Fractura de Maluc

La jornada està organitzada pels serveis de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Geriatria, Anestesiologia, Reumatologia i Rehabilitació de l’Hospital i compta amb el suport d’infermeria. Al 2015 aquests serveis van constituir conjuntament la Unitat Funcional de Fractura de Maluc de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, que compta amb el reconeixement de la International Osteoporosis Foundation (IOF) i que vetlla perquè el pacient gran fracturat rebi l’atenció mèdica adequada, tant des del punt de vista quirúrgic i geriàtric com rehabilitador. Així mateix, també treballa conjuntament amb els professional de l’Atenció Primària de Salut en el procés de tractament de l’osteoporosi i en el seguiment preventiu del pacient al seu domicili per evitar l’aparició de noves fractures. La Unitat Funcional de Fractura de Maluc de l’Hospital atén anualment uns 200 pacients i des de la seva creació ha aconseguit disminuir la mortalitat dels pacients grans fracturats d’un 5% a 2 Gabinet de Comunicació i Relacions Externes · plopez@grupsagessa.com · 977 311 128 un 1,2% actual i reduir l’estada hospitalària de 14 a gairebé 10 dies, amb el que això significa de millora del benestar pels pacients i les seves famílies.

A la 3a Jornada d’Ortogeriatria del Baix Camp hi participaran diferents professionals de l’Hospital Universitari Sant Joan així com especialistes de referència en l’atenció ortogeriàtrica de l’Hospital d’Igualada, l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa i l’Atenció Primària de Salut ICS de Reus.

FER UN COMENTARI