L’Hospital del Mar, certificat d’excel·lència per tractar el tromboembolisme pulmonar

La malaltia té una taxa de mortalitat d'entre el 8% i el 9%, però que es pot enfilar fins el 38% si no es tracta

0
1655
Wifi_Penedès_728x90
 L’Hospital del Mar ha obtingut el certificat d’excel·lència a l’assistència hospitalària del tromboembolisme pulmonar (TEP), una complicació freqüent als hospitals i que té una taxa de mortalitat elevada, concretament entre el 8% i el 9% però que si no rep el tractament adequat es pot enfilar fins al 38%. L’Hospital del Mar es converteix així en el primer i únic centre de Catalunya en aconseguir aquest reconeixement, concedit per la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR).

Aquest organisme ha valorat diversos aspectes en la concessió d’aquest reconeixement, com les xifres que afronta l’Hospital del Mar pel que fa la TEP. En aquest sentit, s’ha destacat l’elevat nombre de pacients que ingressen amb un diagnòstic principal de TEP (més de 100 quan els mínims exigits són de 50) o la mortalitat a 30 dies, junt amb el temps mitjà d’estada al centre.

Altres punts que s’han valorat per concedir aquest reconeixement és el nombre d’articles publicats en relació aquesta malaltia i els professionals involucrats en l’assistència a la TEP, en què es té en compte tant la formació dels residents com la dels doctorands i la que es du a terme fora del mateix hospital.

El centre compta amb un equip ampli per al tractament de la TEP, que involucra els serveis de pneumologia, cardiologia, radiologia, cirurgia vascular, hematologia, medicina interna, urgència i UCI.

FER UN COMENTARI