L’exèrcit espanyol farà maniobres de defensa antiaèria a Tarragona

En el marc de l'operació "Eagle Eye", es comprovarà la coordinació entre els exèrcits de terra, l'aire i l'armada en la "vigilància i defensa de l'espai aeri"

0
2109

L’exèrcit espanyol efectuarà maniobres a la província de Tarragona per comprovar la coordinació del seu sistema de defensa antiaeri  durant el pròxim mes de desembre. Segons un comunicat militar, en la batejada com a operació Eagle Eye” hi participaran efectius dels exèrcits de terra i de l’aire així com de l’armada. Aquest implementaran procediments conjunts amb l’objectiu de capacitar el comandament per complir la “permanent de vigilància i defensa de l’espai aeri nacional”. Es tracta, afegeixen, de la tercera activació de l’operació, que serà visitada per la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, i en la qual participaran avions EF-2000 de l’Ala 14 i la fragata Almirante Juan de Borbón“.

En aquests moments, des del 20 de novembre i fins al dia 23 d’aquest mateix mes, tretze membres de la Unitat de Defensa Antiàeria dirigits per un tinent coronel es troben ja al territori de la demarcació buscant llocs per ubicar els seus diferents elements.

En el marc d’aquests reconeixements els militars mantindran diferents reunions amb autoritats civils. Segons el comunicat, l’operació sobre el terreny suposarà el desplegament d’unitats vinculades al Comandament de Defensa i Operacions Aèries –MDOA en les seves sigles en castellà- a la zona per testar les seves capacitats i integració al Sistema de Defensa Aeri.

FER UN COMENTARI