L’esperit romà retorna a Tarragona

La recreació històrica de Thaleia i el taller de gladiadors, entre les activitats més populars del primer cap de setmana

0
530
Wifi_Penedès_728x90

El festival romà de Tarragona, Tarraco Viva, està de celebració amb la recreació del passat romà de la ciutat. Durant quinze dies la capital de l’Imperi Romà es transforma en història oferint una àmplia i diversa oferta d’activitats. L’emperador Adrià és un dels protagonistes del festival, juntament amb les dues metròpolis clàssiques, Grècia i Roma.

Imatge del grup Thaleia durant la representació de la roma arcana | Foto: Marina Villegas
Imatge del grup Thaleia durant la representació de la roma arcana | Foto: diari La Ciutat

Una de les activitats que es poden veure durant el festival és la recreació històrica de la roma arcana. Aquesta transporta als visitants –dins el cor del Circ Romà de Tarragona– a les vides quotidianes dels avantpassats tarragonins, on la superstició prenia el protagonisme per a qualsevol situació d’amor, de desamor, d’enveja o de supervivència.

El taller “Vine, veu i viu el festival. Fes de gladiador” també es troba en les activitats de Tarraco Viva, amb  un espai inèdit com és l’Amfiteatre romà veieu el vídeo de la representació dels gladiadors aquí -.

Gladiadors del grup Istituto Ars Dimicandi representant les lluites romanes | Foto: Marina Villegas
Gladiadors del grup Istituto Ars Dimicandi representant les lluites romanes | Foto: diari La Ciutat

Amb tot,  aquest segon cap de setmana es podran seguir veient les activitats i tallers del festival, que acabarà el diumenge amb l’acte de cloenda sobre els “Alcaldes de Tàrraco, emperadors de Roma”.

 

FER UN COMENTARI