L’Escola Municipal de Jardineria de Lleida celebra el seu trentè aniversari

L'alcalde, Àngel Ros, destaca la gran tasca d'inclusió social que fa el centre, que forma part de la xarxa de l'Institut Municipal d'Ocupació

0
329

L’Escola Municipal de Jardineria de Lleida ha celebrat avui, en un acte presidit per l’alcalde, Àngel Ros, el seu trentè aniversari, que ha coincidit a més amb la cloenda del curs 2017-18. Els assistents a la celebració han pogut veure un audiovisual sobre el trentè aniversari del centre, que ha presentat el seu director, Josep Maria Revés, i el lliurament dels diplomes als alumnes que conclouen ara els seus estudis. Un dels alumnes ha llegit cartes d’acomiadament als companys que deixen l’escola.

El paer en cap ha destacat la gran tasca social que es du a terme des de l’Escola Municipal de Jardineria i els diferents Centres Especials de Treball d’entitats de la ciutat.

El centre es va posar en marxa l’any 1988 de la mà de l’associació Aspros, que ja el 1985 havia endegat un Centre Especial de Treball, que va evidenciar la necessitat de disposar d’una formació prèvia en jardineria per aquests treballadors amb discapacitat. L’escola es va incorporar a l’Ajuntament de Lleida l’any 1992 i actualment està adscrit a l’Institut Municipal d’Ocupació, que ha estat representat a l’acte pel seu màxim responsable, el tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, del Comerç, del Turisme i de l’Ocupació i l’Emprenedoria, Rafael Peris.

L’Escola Municipal de Jardineria imparteix actualment ESO adaptada de l’especialitat de Jardineria i Programes de Qualificació Professional Inicial adaptats d’auxiliar de vivers i jardins, tot i que l’oferta formativa està pendent de reorganització a partir del decret publicat l’any passat per la Generalitat sobre “l’atenció educativa a l’alumnat en el marc d’un sistema educatiu inclusiu”.

FER UN COMENTARI