L’Escola d’Art de la Diputació a Reus reflexiona sobre el rol de les dones

Amb una nova instal·lació al Girona Temps de Flors

0
291

L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus serà novament present a l’esdeveniment Girona Temps de Flors, que cada any atrau milers de visitants, amb una instal·lació que nou alumnes del centre han realitzat i que es podrà veure fins al 20 de maig a la Torre Gironella. Inspirada en la representació pictòrica de John Everett sobre la figura literària d’Ofèlia, de Shakespeare, es tracta d’una obra plàstica i visual que reivindica els nous valors socials i culturals de la dona. La instal·lació crea un espai de reflexió sobre els rols de gènere, que han estat imposats durant segles per una societat patriarcal, i que han relegat a la dona en un espai limitat, injust, abusiu, vulnerable i asimètric.

Miralls i crisantems a un espai que interpel·la el visitant

El muntatge recrea un riu on mor Ofèlia , que es representa amb un conjunt de miralls trencats que reflecteixen, sobre la volta de la cisterna de la Torre Gironella, la llum blanca com a metàfora de la dona maltractada, ofegada i sotmesa.

L’alumnat que ha participat en el muntatge cursen el Cicle Formatiu de Disseny d’Interiors en l’especialitat d’Arquitectura Efímera de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus.

La instal·lació presenta una sèrie de caixes que representen la singularitat i individualitat de cada dona en la mateixa situació i serveixen generar, al seu voltant, un espai de reflexió on asseure i meditar. El crisantem serveix per acabar d’ambientar tota aquesta metàfora que fa referència a la mort, però també a la condició efímera de la pròpia vida. Els visitants poden endur-se les flors o fer una ofrena a la memòria d’Ofèlia.

FER UN COMENTARI