Les línies 1 i 3 del metro patiran talls parcials per obres durant l’agost

A l'L1el servei estarà interromput del 31 de juliol el 31 d'agost mentre que a l'L3 les alteracions tindran dues fases entre el 29 de juliol i el 3 de setembre

0
1691
El servei del metro de Barcelona quedarà interromput parcialment durant el mes d’agost a les línies 1 i 3 com a conseqüència de les obres de millora i manteniment de la xarxa. TMB ha indicat que l’alteració del servei en aquestes línies s’ha planificat per a l’agost per “minimitzar” les afectacions als usuaris, ja que és l’època d’una demanda més baixa de mobilitat urbana. Concretament, les afectacions del servei seran a la línia 1 entre Torras i Bages i Fondo, on el servei quedarà interromput entre aquestes estacions del 31 de juliol al 31 d’agost, tots dos inclosos.
A la Línia 3, les alteracions es desenvoluparan en dues fases. En la primera, la interrupció abastarà el tram d’estacions entre Vall d’Hebron i Canyelles, del 29 de juliol al 14 d’agost, i posteriorment el tall afectarà el tram Lesseps – Vall d’Hebron a partir del 22 d’agost fins al 3 de setembre.

TMB ha indicat que s’habilitaran dos serveis especials d’autobusos que cobriran el tram afectat de la línia 1. Una llançadora de bus enllaçarà Torras i Bages i Fondo (amb parada a Baró de Viver i Santa Coloma) que funcionarà amb el mateix horari del metro i una capacitat equivalent. Per arribar a Trinitat Vella, s’haurà d’utilitzar l’altre servei especial de bus que connectarà directament aquesta estació amb Torras i Bages i a Fondo s’hi podrà arribar igualment a través de la línia 9 Nord, que té la seva pròpia estació. La línia 60 de bus de TMB també pot servir com a alternativa per desplaçar-se de Torras i Bages a Baró de Viver.

La suspensió del servei durant 32 dies el mes d’agost permetrà executar obres en diversos trams de la línia 1 situats entre Trinitat Vella i Fondo, a Barcelona i Santa Coloma, una treballs que són “incompatibles” amb la circulació de trens, segons ha destacat TMB. En concret es renovaran aproximadament quatre quilòmetres de via simple. Es modernitzarà completament la infraestructura de 1.000 metres de via i les travesses i fixacions dels 3.000 metres restants. També es renovarà i s’ampliarà el sistema de drenatge i se substituirà l’aparell de via de tipus diagonal de Santa Coloma. El pressupost de l’actuació s’eleva a 4,5 milions d’euros.

L’actuació a la línia 3 se centrarà en la millora d’elements de la infraestructura de la via de l’entorn de les estacions de Vall d’Hebron, Vallcarca i Penitents. El pressupost de l’actuació puja a 2,7 milions d’euros. En la primera fase, durant l’afectació s’habilitarà un servei especial d’autobusos que cobrirà el tram en obres entre Vall d’Hebron i Canyelles amb parada a totes les estacions afectades pel tall, que funcionarà amb el mateix horari del metro i una capacitat equivalent.

Per arribar a l’estació de Vall d’Hebron es podrà utilitzar la línia 5 de metro, on té correspondència. També poden servir com a alternatives les línies regulars de bus H4, 27, 60 i 76.

La suspensió del servei durant 17 dies permetrà executar els treballs per substituir dos aparells de via de tipus diagonal ubicats entre les estacions de Vall d’Hebron i Montbau que milloraran l’accés a la zona nord del taller de Sant Genís.

En la segona fase també s’habilitarà un servei especial d’autobusos que cobrirà el tram en obres entre Lesseps i Vall d’Hebron, amb parada a cada una de les estacions afectades i que funcionarà amb el mateix horari del metro i una capacitat equivalent. Per arribar a l’estació de Vall d’Hebron es podrà utilitzar la línia 5 de metro, on té correspondència. A la zona de Vallcarca i Penitents també hi arriben les línies regulars d’autobús V15 i 27.

La interrupció del servei durant 13 dies permetrà els treballs de renovació d’1,4 quilòmetres de via simple entre Vallcarca i Penitents i també se substituirà un aparell de via de tipus diagonal ubicat entre les estacions de Penitents i Vall d’Hebron.

FER UN COMENTARI