Les Festes de la Tardor obren les portes del patrimoni cultural de Lleida

Altres propostes i activitats culturals han estat la visita guiada per les “Llegendes de Lleida” i la nit del Templer per un Dia

0
263

Lleida ha obert les portes dels seus equipaments culturals per sumar-se al programa de les Festes de la Tardor i oferir propostes variades per donar a conèixer el seu patrimoni. Aquest dissabte, amb motiu de la festivitat de Sant Miquel, diversos espais, com la Seu Vella, el Castell del Rei, l’Arborètum, el Castell Templer, el Museu de Lleida, les muralles medievals d’Anselm Clavé, el Museu Roda Roda i el Museu de l’aigua, tant al Campament de la Canadiense com al Dipòsit del Pla de l’Aigua, han ofert visites guiades o jornada de portes obertes.

El Castell Templer de Gardeny ha obert portes al matí convidant el visitant a submergir-se en l’era templera i aprendre sobre aquest recinte, que va ser un dels centres neuràlgics i de poder del Temple de la Corona d’Aragó. Gairebé dues-centes persones han passat fins al migdia. Per altra part, al vespre, tornarà a oferir l’activitat del Templer per un Dia.

Durant en matí, també hi ha hagut entrada lliure al Turó de la Seu Vella i el Castell del Rei, perquè els ciutadans poguessin visitar el conjunt monumental.

Un altre indret que s’ha pogut accedir fins al migdia, ha estat les restes de les muralles de Lleida situades al carrer Anselm Clavé, 47. Aquí s’explica l’evolució de les muralles de la ciutat des de l’origen fins a la seva desaparició, un indret on es conserven restes de l’època medieval andalusina i cristiana. El Museu de Lleida també ha permès visitar lliurement el seu equipament museístic. I l’Arborètum s’ha afegit a aquest format i ha permès l’accés gratuït al jardí botànic de Lleida fins a les 8 del vespre.

L’oferta de propostes per la diada de Sant Miquel s’ha completat amb les portes obertes al Museu d’Automoció Roda Roda i al Museu de l’Aigua, tant en els espais del Dipòsit del Pla de l’Aigua com en el Campament de la Canadiense.

A més de la jornada de portes obertes, també hi ha hagut la visita guiada per l’Eix Comercial on la tècnica de Turisme de Lleida ha explicat durant la passejada les principals llegendes de la ciutat: la llegenda de Sant Jaume, la Mare de Déu del Blau, el Marraco, el Balcó del Serraller, entre altres.

Per altra part, l’Ajuntament de Lleida seguirà oferint diumenge més propostes i activitats culturals. La més nova és la que es farà a la Cuirassa, el barri jueu de Lleida, per la qual també s’han exhaurit les places pels dos passis programats. Turisme de Lleida ha anunciat la intenció de reprogramar-la mensualment, donat l’èxit de públic.

Altres visites alternatives per aquest diumenge són la de la Domus Romana de l’Auditori i la del Museu Morera, que convida els visitants a participar, a partir de les 12 del migdia. Una visita comentada sobre l’exposició ‘Inventari en femení’.

Demà, a les 10h del matí, també es realitzarà l’activitat “Els Tresors de la Seu Vella”, organitzada per l’Associació Amics de la Seu Vella amb la col·laboració del Consorci del Turó de la Seu Vella. Un joc de pistes per gaudir i conèixer millor el conjunt monumental.

FER UN COMENTARI