Les Borges Blanques ofereixen un Grup de Suport a la Criança al Centre d’Atenció Primària

Les sessions, que tenen lloc un cop al mes, van adreçades a pares, mares i cuidadors de nadons de 0 a 12 mesos

0
499
Karting Comarruga 728×90

L’Equip d’Atenció Primària Les Borges Blanques organitza cada darrer dimarts de mes una trobada del Grup de Suport a la Criança. Aquesta iniciativa està coordinada per la metgessa Mireia Biosca Pamies, pediatra de l’EAP.

El Grup té com a objectiu donar suport a pares, mares i cuidadors en la criança del lactant, una vivència nova i per a molts desconeguda, i facilitar-los eines per a poder solucionar els dubtes i problemes que vagin sorgint durant aquest període. A les sessions es parla de temes diversos que interessen els participants, com són: alimentació, prevenció de càries, immunitzacions, necessitats afectives del nadó, higiene, son, prevenció de malalties i d’accidents, sistemes de retenció infantil, afrontament de la incorporació al món laboral, gelosia entre germans, etc.

Durant l’any 2016, el Grup va realitzar les sessions extraordinàries d’activitat comunitària Taller de portanadons i de ball amb portanadons (babywearing dance) a Juneda. El Dia Mundial de l’Activitat Física, el Grup va sortir a l’exterior del centre i es va fer una sessió de ball amb portanadons, amb la monitora Lolita Bertran, i el Taller de portament de nadons amb el grup MamiFeres.

Actualment, hi ha programades sessions monotemàtiques, com la que ha tingut lloc ahir dia 28 març, i que té per tema el Baby Led Weaning, amb Ramon Capdevila Bert, metge pediatra de l’EAP Les Borges Blanques, i El joc en el nadó amb la fisioterapeuta Núria Baldomà i la psicòloga Roser Culleré del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç Les Garrigues.

En el Grup hi participen pares, mares i cuidadors de nadons de 0 a 12 mesos, que poden assistir-hi acompanyats dels petits. Les sessions, que tenen lloc a l’aula d’educació sanitària del centre, són de caràcter participatiu, dinàmic i actiu, i tenen una durada d’una hora i mitja.

FER UN COMENTARI