Les Biblioteques Municipals programen activitats extraordinàries d’estiu

En aquesta ocasió s'alternen noves propostes als projectes ja consolidats com les «Biblioteques amb D.O

0
176
DiverNadal Cunit 2018 728×90

Les Biblioteques Municipals de Reus han programat, pels mesos de juny juliol i agost, un ampli ventall d’activitats adreçades a tots els públics. En aquesta ocasió s’alternen noves propostes als projectes ja consolidats com les «Biblioteques amb D.O.», a la Biblioteca Central Xavier Amorós, i «Biblioteca Chill Out», a la Pere Anguera o el «Joc de Lectura de l’Estiu».

La primera de les propostes tindrà lloc aquest dilluns dia 4 de juny, a les 18.30 h, a la Biblioteca Xavier Amorós, sota el títol «Liceu Bib» (un programa del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya), en el marc de «Liceu al territori». Es tracta d’una xerrada i la possibilitat d’assistir a preu reduït a l’òpera «Manon Lescaut”, de Giacomo Puccini que es representarà al Liceu el proper mes de juny. La xerrada anirà a càrrec de Pol Avinyó, musicòleg i divulgador musical.

La propera convocatòria de les Biblioteques Municipals és la cloenda de les activitats infantils del curs 17/18, que tindrà lloc el dimecres 13 de juny a les 17:30 h, juntament amb la presentació del Joc de Lectura de l’estiu i anirà a càrrec del reconegut actor Cesc Serrat i l’espectacle «Sis contes sis».

Biblioteques amb DO
La Biblioteca Central Xavier Amorós participa en el projecte Biblioteques amb DO del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya com a representant de la DO Catalunya, un programa que a Reus es realitza durant el mes de juliol i que pretén promoure el coneixement responsable de la cultura del vi a casa nostra.

Durant els dilluns del mes de juliol a les 20:00 h del vespre es realitzen activitats al voltant de la lectura als jardins de la Biblioteca Central Xavier Amorós, maridades amb els vins més escaients de la DO Catalunya

L’edició d’enguany vol donar suport a la commemoració de Reus Ciutat de la Música 2018 i per això cada espectacle literari explora un àmbit musical diferenciat: música tradicional, clàssica i cantautors.

La programació és la següent:

Dilluns 9 de juliol a les 8 del vespre. «Cartografia de capçalera», amb Eduard Iniesta
Dilluns 16 de juliol a les 8 del vespre. «El nen de la neu», amb Jordina Biosca i el cantant Adolfo Osta
Dilluns 23 de juliol a les 8 del vespre. «Gran reserva d’Òpera», a càrrec de David Puertas.
Dilluns 30 de juliol a les 8 del vespre. «Camins de nit. Concert-recital en homenatge a Leonard Cohen», a càrrec de Joan Antoni Forcadell i Jordi Forcadell
Completa el cicle una activitat adreçada a públic infantil i familiar que tindrà lloc el dilluns 2 de juliol a les 18:30 h, amb «De la revista Patufet en surten algunes entremaliadures», a càrrec d’Albert Estenegre.

«Biblioteca chill out» amb els nostres músics
El Cicle «Biblioteques chill out» pren el relleu de les «Biblioteques amb DO» i trasllada l’activitat a la Biblioteca Pere Anguera els dilluns del mes d’agost, a les 18:30 h. La programació prevista és la següent:

Dilluns 6 d’agost. «Allò que els trens no saben», a càrrec de Sergi Tost
Dilluns 13 d’agost. «Rumba a lo desconocido». Trobada acústica amb DeDuende
Dilluns 20 d’agost. Silvio Álvarez
Dilluns 27 d’agost. «Demo», a càrrec d’Albert Basora
A banda d’aquestes activitats, i durant cada dia de l’estiu, els usuaris poden participar al Joc de lectura de l’estiu 2018. «L’Aparador de les meravelles», una tria de llibres del millor del millor per celebrar els 15 anys del Joc de Lectura de l’estiu.

Altres activitats
Biblioteca Pere Anguera

TASTAOHLLETRES. Jocs de paraules amb Pompeu Fabra a càrrec de Còdol educació. Dimarts de juliol i agost a 2/4 de 7 del vespre.
Taller “Llegir&Dibuixar” a càrrec de Francesc Miguel
Taller que té l’objectiu d’explorar petits llibres estiuencs amb el dibuix. Dimecres de juliol i agost a 2/4 de 7 del vespre
Memòria de l’edifici
La Biblioteca Central Xavier Amorós vol aprofitar el temps d’estiu per fer una crida en motiu del seu 15è aniversari i recollir tota aquella informació que faci referència a l’edifici de la Biblioteca, l’antic escorxador municipal. Tothom que tingui històries, imatges, o algun record personal, qualsevol cosa per explicar de l’antic escorxador es pot posar en contacte amb la BCXA per tal de poder donar el seu testimoni i així entre tots poder recuperar la memòria d’aquest edifici.

Durant l’estiu passat, les Biblioteques Municipals de Reus van tenir un total de 24.944 usuaris, dels quals 1.558 van ser assistents de les diferents activitats programades.

FER UN COMENTARI