L’ERC de la Ribera exegeix la desvingulació de l’Hospital de Móra de l’Ajuntament de Reus

La formació exigeix al consistori reusenc que deixi de descapitalitzar el centre morenc per intentar salvar l'Hospital de Sant Joan

0
406
Wifi_Penedès_728x90
ERC de la Ribera d’Ebre ha reclamat l’aplicació “immediata” d’un nou model que desvinculi la gestió de l’Hospital de Móra d’Ebre de l’Ajuntament de Reus. La formació ha exigit al consistori reusenc que deixi de descapitalitzar el centre morenc i no traspassi “ni un euro més” del seu fons de reserva per intentar salvar l’Hospital de Sant Joan de la seva precària situació econòmica. Consideren que l’anunciada possibilitat que els treballadors del centre de la Ribera d’Ebre no cobrin enguany els complements de productivitat és un “nou atac al territori” que s’acumula a la “manca d’inversions durant anys” i a la inexistència d’una política de recursos humans que valori adequadament els professionals. “L’Ajuntament de Reus s’ha fet amo i senyor dels recursos del nostre territori. És una autèntica vergonya, perquè pagarà complements de productivitat als professionals de l’Hospital de Reus i deixarà sense” els de Móra d’Ebre, “pagant el nostre territori”.
En un comunicat, la formació reclama al Departament de Salut que es posi en marxa un nou model hospitalari “no supeditat ca cap ajuntament”. També volen que la Generalitat que denunciï el conveni-contracte actual, pel qual la societat Gecohsa, dins del conglomerat societari municipals reusencs Sagessa, gestiona el centre, amb el rescabalament de la prestació de serveis als organismes instrumentals del Departament de Salut. Això, addueixen, ha de permetre que els drets dels professionals “quedin salvaguardats” i millorin respecte el model dependent actual, “que s’ha demostrat ineficaç”.

FER UN COMENTARI