L’autòpsia del crim d’Aspa revela que l’autor va rematar els dos Agents Rurals quan eren a terra

Una de les víctimes va intentar-se protegir la cara amb la mà, la qual cosa demostra que si hagués dut una arma es podria haver defensat, segons l'ASPARC

0
1222
FarmaciaBanyeres_728x90
El caçador que va matar dos agents rurals a Aspa (Segrià) els va rematar quan aquests ja eren a terra, tal com es desprèn dels informes forenses. L’autòpsia també confirma, com ja s’apuntava, que cada víctima va rebre dos trets. Ara faltarà saber si l’arma estava o no modificada per determinar si l’autor confés del doble crim, Ismael Rodríguez, va haver de recarregar l’escopeta per poder efectuar el quart tret. L’informe forense revela que el primer dels trets que va rebre cadascun dels agents es va fer des d’una distància d’entre tres i sis metres però el segon dels trets que van rebre va ser a una distància d’entre metre i mig i tres i de dalt a baix, la qual cosa demostraria que les víctimes ja eren a terra i que per les va rematar. El mateix informe recull que un dels agents va intentar protegir-se aixecant la mà a l’altura de la cara. Pel president de l’Associació Professional d’Agents Rurals de Catalunya (ASPARC), Francesc Coll, aquest fet demostra que “si l’agent hagués dut una arma al cinturó, en comptes d’aixecar la mà per protegir-se, hauria tingut temps a treure l’arma i almenys un d’ells hauria tingut la possibilitat de sobreviure”.
Les consideracions medicoforenses recollides a l’informe recullen que es tracta de dues “morts violentes amb ferides per arma de foc del tipus escopeta amb projectil múltiple”. Es conclou que una de les víctimes va rebre un primer tret efectuat a una distància d’entre tres i sis metres que” va impactar al canell dret i seguidament a la cara” i un segon tret fet a una distància d’entre dos i tres metres i de dalt a baix que va atravessar les cervicals d’esquerra a dreta. Tots dos trets, apunten, produeixen “lesions mortals”.

Pel que fa a la segona víctima, va rebre un dels trets al pit a una distància d’entre tres i quatre metres, que era “incompatible amb la vida”. El segon tret, efectuat a una distància “lleugerament superior al metre i mig” va ser al cap “de dalt a baix”. “Tots dos trets van destruir centres vitals”, conclou l’informe.

Els fets van tenir lloc el 21 de gener de 2017 quan Ismael Rodríguez, de 28 anys, en presó preventiva per aquests fets, va disparar mortalment dos agents rurals a Aspa (Segrià). En la seva declaració judicial va dir que només va disparar tres vegades contra els agents tot i que l’informe forense indica que cadascuna de les víctimes va rebre dos ferides per arma de foc ”en zones vitals”, També va declarar, segons la seva advocada, Montse Torres, que va actuar per un ”acte reflex i mecànic”. Des de l’ASPARC consideren que l’informe forense demostra que menteix.

FER UN COMENTARI