Larrosa: “Amb les Festes de la Tardor la ciutat es consolida com a Capital de la Cultura”

El Paer en cap ha valorat molt positivament la participació de la ciutat Xàtiva a les celebracions de Lleida i ha anunciat que en endavant es convidarà a prendre-hi part a les diferents ciutats agermanades amb Lleida

0
398

Lleida clou aquesta nit amb el Castell de Focs Artificials les Festes de la Tardor 2018, unes celebracions que s’han caracteritzat per una alta participació i una gran convivència i civisme. El Paer en cap Fèlix Larrosa ha volgut destacar, com a balanç dels tres dies de Festa coincidint amb Sant Miquel, “la gran resposta ciutadana als prop de 150 actes del programa de Festes i, especialment, el redescobriment del Centre Històric amb l’èxit de les visites de la Cuirassa i les diferents activitats que hi han tingut lloc, com els concerts o la ruta dels Garrotins : “Amb les Festes de la Tardor la ciutat es consolida com a Capital de la Cultura”.

La plaça del Dipòsit ha acollit el públic més jove amb les revetlles de divendres i dissabte i la Mostra de Cervesa Artesana, mentre la Pista de la Panera ha estat l’escenari de concerts i actuacions de petit format. També han gaudit de molta assistència les diferents visites guiades a espais de la ciutat com les muralles, el dipòsit del Pla de l’Aigua o la ruta de les llegendes de Lleida.

Cal destacar la bona acollida que han tingut les novetats d’aquesta festa, com la participació, com a convidats especials, del grup de Nans de l’escola de danses de Xàtiva, acompanyats pels dolçainers de la Socarrà, en el marc de l’acord de cooperació cultural entre Lleida i Xàtiva signat aquest cap de setmana. En aquest sentit, l’alcalde Fèlix Larrosa ha valorat molt positivament aquesta participació i ha anunciat que es convidarà les ciutats agermanades amb Lleida a prendre part de les festes de la ciutat amb els seus elements de cultura popular.

Per la seva banda, la tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, ha posat de relleu “la implicació de les diferents entitats de Lleida, que han fet possible que la Festa hagi estat una suma del treball de molts col·lectius, entitats i persones individuals que han convertit Lleida en un gran escenari cultural durant tres dies. Un exemple clar són les prop de 300 persones que han participat en el Seguici de les Festes de la Tardor” . Formen part del seguici la Colla infantil dels Diables de Lleida, el Ball de Diables, la Moixiganga, el Ball de Moros i Cristians, els bastoners del Pla de l’Aigua, el ball de Cavallets, els Capgrossos, els Gegants de Lleida, el Marraco, la Ilerband, l’Àliga i els elements festius de la ciutat: Jaume I, Grup Cultural Garrigues, Germanor i Geganters del col·lectiu Cultural Cappont i marge esquerre.

Entre els actes més multitudinaris de les Festes de la Tardor Montse Parra ha remarcat “el gran èxit de l’espectacle “Deluxe Tour” de l’Orquesta Panorama, amb la participació d’una setantena de músics i una assistència de 5.000 persones”, la XXII Gran Nit del Foc o la Diada Castellera d’aquest diumenge amb la participació de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Jove Xiquets de Valls, els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Lleida.

Coincidint amb el final de Festa, després dels Focs Artificials, el paer en cap Fèlix Larrosa, farà el balanç definitiu en la recepció que s’ofereix als cossos de seguretat, els voluntaris de protecció civil i els organitzadors de les festes.

FER UN COMENTARI