L’Arboç dóna a conèixer el llistat definitiu de propostes dels Pressupostos Participatius 2018

Els veïns i veïnes escolliran les finalistes definitives durant el Fòrum Ciutadà de Priorització que tindrà lloc dijous 20 de setembre

0
325
Imatge del cartell (Font: Aj. de l’Arboç)

Tècnics municipals han dut a terme durant les darreres setmanes un exhaustiu anàlisi i treball de les 188 propostes ciutadanes presentades fins al passat 31 de març (86 a través del web www.arbocencopina.cat i 102 mitjançant les bústies habilitades). D’aquestes, un total de 18 compleixen tots els requisits establerts, mentre que la resta han estat desestimades per motius diversos, com ara no fer referència a àmbits i temes de competència municipal, contradir plans aprovats, no ser viables tècnicament, no respectar el marc jurídic i legal vigent, no poder ser considerades una inversió o superar la partida de 40.000€ que se sotmet a decisió ciutadana.

El llistat complet de propostes vàlides i desestimades, així com la justificació de la seva admissió o exclusió, el podeu consultar a través del següent enllaç.

Proper pas: Fòrum Ciutadà de Priorització

Les 18 actuacions que han complert els requisits tècnics i econòmics exigits formaran part el proper dijous 20 de setembre (19:30 h.) del Fòrum Ciutadà de Priorització, on tots els veïns i veïnes que hi participin podran escollir, d’entre les 18 actuacions finalistes, aquells projectes que seran sotmesos a la votació popular final. La sessió és oberta a tota la ciutadania i es durà a terme a la Sala d’Actes de la Biblioteca.

Des de la Regidoria de Participació Ciutadana es convida els veïns i veïnes a participar en aquesta propera sessió i es destaca la importància del Fòrum, que permetrà a tots els arbocencs exposar i debatre obertament i consensuar aquelles accions que es considerin que suposen un major benefici per al conjunt del poble.

Així, aquells projectes seleccionats en el Fòrum se sotmetran posteriorment a votació popular. A la consulta hi podran participar totes aquelles persones empadronades al municipi majors de 16 anys i, un cop finalitzada, permetrà ordenar les propostes en ordre de preferència ciutadana segons el suport popular que hagin obtingut. L’Ajuntament es compromet a integrar en el pressupost 2019 les propostes més votades fins a esgotar la partida de 40.000€.

FER UN COMENTARI