L’Arboç commemorarà els 210 anys de la Guerra del Francès el cap de setmana del 9 i 10 de juny

Hi hauran espectacles de recreació històrica i d’activitats per tota la família

0
274

El proper diumenge 10 de juny l’Arboç esdevindrà un gran escenari històric per commemorar el 210 aniversari de la Guerra del Francès al territori. Serà una jornada plena d’emocions, d’espectacles de recreació històrica i d’activitats per tota la família. Tots els actes programats transcorreran al nucli antic de l’Arboç, en els escenaris originals on van succeir els fets ocorreguts el 9 de juny de 1808 en l’episodi bèl·lic que va protagonitzar l’Arboç en el marc de la Guerra del Francès.

Amb els toc a sometent per part del campaners de l’Arboç com a banda sonora, la jornada de recreació històrica comptarà amb la presència de grups de guerra vinguts de tot Catalunya que ompliran el casc antic de l’Arboç de soldats d’ambdós bàndols que s’allotjaran als seus campaments, s’exhibiran en desfilada i recrearan combats i enfrontaments en diferents moments.

Però la commemoració d’aquesta efemèride també tindrà una clara vessant cultural amb la programació de conferències, exposicions, desfilades de moda d’inicis del s. XIX, tallers infantils, exhibicions de ball, i moltes altres activitats pensades i concebudes per a un públic familiar.

El 210 aniversari de la Guerra del Francès és un esdeveniment organitzat per la regidoria de Turisme i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de l’Arboç amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, el teixit empresarial de l’Arboç, del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, a través de la Llei de Barris, de la qual l’Ajuntament de l’Arboç n’és beneficiari.

Totes les novetats i informació detallada sobre aquest esdeveniment poden consultar-se en properes insercions al perfil de facebook de l’Ajuntament de l’Arboç i l’Arboç Turístic. Ben aviat es publicarà el programa complet a la web de l’Ajuntament de l’Arboç www.arbocenc.cat.

FER UN COMENTARI