L’alcalde Pere Granados inaugura el passatge del Pinatell

Es tracta del pas públic per a vianants que va del carrer Punta del Cavall a la cala de la Vinya, i que ha estat renovat recentment

0
258
Wifi_Penedès_728x90

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de diversos regidors del consistori, veïns, i tècnics municipals, ha inaugurat el pas públic per a vianants que connecta el carrer Punta del Cavall a la Cala de la Vinya, i que ha estat batejat amb el nom de “passatge del Pinatell”.

A més de l’adaptació i condicionament del passatge també s’ha reordenat la zona del voltant, i s’han dut a terme treballs de recuperació del patrimoni mediambiental, a més d’altres petites actuacions com la millora del parc infantil existent a la zona.

L’alcalde, Pere Granados, ha volgut destacar “la importància d’ordenar aquesta zona ampliant les voreres i incorporant continuïtat homogènia al pas; alhora que milloren els accessos a les cales, per tal que aquestes siguin més accessibles”. L’alcalde també manifesta que “la zona també ha estat objecte de treballs de condicionament i rehabilitació, integrant i protegint les àrees de bosc autòcton per on transcorre, suposant una actuació de recuperació d’una zona verda pública per a ús dels vianants”. El pròxim pas es sumar al que avui inaugurem, les 2 hectàrees de zona verda de l’entorn de l’esglesia Sant Jordi per tal de dinamitzar la zona i recuperar els espais verds del Cap Salou ja que es tracta d’un gran espai natural i paissatgistic a tenir en compte, i que en un futur serà un gran parc verd que unirà el centre de l’urbanització de Cap Salou amb les platges.

El regidor d’Urbanisme, Marc Montagut, ha explicat que “inicialment ja existia un pas públic, en el qual s’hi han dut a terme petits arranjaments durant anys, el que feia necessària una actuació global”.

Les obres han comptat amb un pressupost total de 98.610,67€, que s’han destinant a la remodelació del pas actual amb la formació de nous trams d’escala i la creació d’un replà a mig tram per escurçar el tram únic actual. També s’ha dut a terme la construcció d’un camí alternatiu adaptat pel mig de la massa boscosa que s’ha realitzat en dos trams diferents; d’una banda a les escales superiors s’hi ha col·locat un pont de fusta per salvar el barranc i que s’adapta al terreny entre el llindar de l’edifici Oromar i el carrer Cala Font; i el segon tram on s’ha desenvolupat entre el parc del carrer Punta de Cavall i el carrer Cala Font, adaptant-se també al terreny. A més, s’ha adequat un pas de vianants entre els dos trams d’escala del pas i s’han ampliat d’alguns trams de les voreres per facilitar la continuïtat i l’accés a la Cala del Pinatell, Cala Vinya i Cala Font.

Aquests treballs han consistit en la realització d’una nova pavimentació, en la formació d’escales, entre altres tasques, i en la realització d’un pas adaptat en el terreny amb l’objectiu d’integrar-lo en l’entorn natural per tal d’evitar els dos trams d’escala existents i una intervenció agressiva amb el medi.

FER UN COMENTARI