L’Ajuntament de Tàrrega cedeix un local municipal a l’associació ASPID

Situada a l’edifici polivalent de l’Espai MerCAT, la nova seu ajudarà a potenciar els programes d’inserció sòcio-laboral promoguts per l’entitat

0
114
Imatge de la presentació del nou local que s'ha cedit a ASPID Lleida. Fotografia Cedida
MOTOR 23 – Norton Benelli – 728×90

Ajuntament de Tàrrega ha cedit un local de titularitat municipal a l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID) amb la finalitat que aquesta entitat sense ànim de lucre disposi d’oficina pròpia a la capital de l’Urgell. L’acord es formalitzà fa dos mesos i avui, ja finalitzats els treballs d’adequació, s’ha fet la presentació oficial del local. A l’acte han assistit l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló; el regidor de l’Àrea de Polítiques de la Ciutadania, Jaume Folguera; i la presidenta d’ASPID, Bibiana Bendicho. La nova seu d’ASPID a la capital de l’Urgell té una superfície de 50 metres quadrats, on l’associació ha habilitat aules i despatxos d’atenció presencial. L’immoble s’ubica als baixos de l’edifici polivalent conegut com Espai MerCAT, a la plaça de les Nacions sense Estat. Mitjançant aquesta cessió de caràcter gratuït, el consistori vol ajudar a potenciar els programes d’inserció sòcio-laboral de persones amb disminució o vulnerabilitat social que desenvolupa ASPID al territori, segons ha manifest l’alcaldessa Rosa Maria Perelló.

Balanç del 2017

MOTOR 23 – Norton Benelli – 728×90

En el decurs de l’acte, ASPID també ha fet balanç de les seves accions al territori durant el 2017. Un total de 172 persones de la comarca de l’Urgell amb discapacitat o amb risc d’exclusió social han estat ateses per Aspid l’any passat a través de diferents programes d’intermediació laboral. En total, s’han portat a terme 263 visites a empreses i s’han assolit 62 insercions laborals. Gairebé 1 de cada 3 persones que han participat en els programes de formació d’Aspid (un 31%) ha trobat feina. En total, s’han tramitat 21 ofertes empresarials, s’han assessorat 7 emprenedors i s’ha gestionat la formació de 12 alumnes en pràctiques. Un total de 155 alumnes han fet també 515 hores de tallers, i uns altres 12 han dut a terme 60 hores de formació tècnico-professional de mosso de magatzem. Els principals col·lectius atesos ha estat aquells amb més dificultat per trobar feina, és a dir, el de les persones amb discapacitat, dones, joves, majors de 45 anys i immigrants.

FER UN COMENTARI