L’Ajuntament de Deltebre projecta un nou espai lúdic i turístic al voltant del pont Lo Passador

La Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre autoritza la modificació del POUM d'Amposta per fer possible l'aparcament en superfície a la zona de l'Hospital

0
301
Imatge de recurs
DiverNadal Cunit 2018 728×90
 La Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE) ha emès un informe favorable al projecte de creació d’una nova àrea turística, fluvial i de lleure al voltant del pont de Lo Passador, al municipi de Deltebre (Baix Ebre). L’organisme ha donat llum verd al plantejament de l’Ajuntament de canviar la classificació de 43.512 metres quadrats en dos àmbits que no es troben edificats – a banda i banda del pont, així com a tots dos costats de la prolongació del carrer de l’Ebre-. En el primer d’aquests àmbits, es preveuen situar 5.830 metres quadrats de sostre hoteler, a continuació de la trama urbana i amb façana al carrer Diputació. A la banda de llevant del pont es podran construir 3.109 metres quadrats de sostre dedicats ala restauració, el comerç i els usos lúdics. També s’establirà una franja d’espais lliures que separarà aquesta zona dels edificis residencials existents. El consistori planteja també un nou embarcador fluvial a l’Ebre.
Paral·lelament, i a banda i banda del carrer de l’Ebre, se situaran espais lliures -9.200 metres quadrats- i un equipament fluvial que hauran de completar la trama urbana. Segons la CUTE, el projecte permetrà condicionar l’espai de transició entre el nucli urbà i el sòl no urbanitzable amb usos vinculats al riu. Per evitar el risc d’inundabilitat, Urbanisme prescriu que la planta baixa de qualsevol edificació nova s’haurà de situar tres metres per sobre del nivell del mar i es preveuen dues vies d’evacuació.

D’altra banda, en la mateixa reunió d’aquest dimarts, la CUTE ha donat també llum verda a la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) d’Amposta per definir la destinació d’equipament comunitari l’illa ubicada entre els carrers Escoles, Cervantes, Roda i Diana, l’espai on l’Ajuntament preveu habilitar l’aparcament en superfície a la zona de l’Hospital Comarcal. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha recordat que aquest pàrquing és necessari per poder incrementar el nombre de places existents en una zona on hi ha concentració de serveis -a banda del mateix centre sanitari, l’Hospital Pere Mata, el Museu Terres de l’Ebre o el Centre d’Arts Visuals lo Pati- i que actualment presenta un dèficit de llocs d’estacionament.

FER UN COMENTARI