L’Ajuntament de Tarragona penja finalment la bandera LGBTI a la façana

Havia estat una reivindicació des de feia anys per part dels col·lectius de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals

0
260

Un dels balcons laterals de la façana de l’Ajuntament de Tarragona s’ha despertat aquest dijous 17 de maig amb la bandera de l’arc de sant martí, que representa popularment el col·lectiu de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals arreu del món. Precisament aquest dijous se celebra el dia mundial contra la LGBTIfòbia, ja que aquest dia de fa 28 anys es va retirar l’homosexualitat del llistat de malalties de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Segons fonts municipals, la bandera ha estat penjada per ordres del mateix equip de govern, després que en els darrers anys hi hagi hagut diverses negatives a penjar-la per una qüestió de protocol intern. En els darrers dos anys, partits de l’oposició com la CUP o ERC han penjat la bandera pel seu compte sense l’autorització institucional. Des dels col·lectius LGBTI reivindiquen la necessitat de fer visible la lluita pels drets i les llibertats i és per això que rebutjaven que la bandera estigués present només dins del pati Jaume I, a l’interior del Palau Municipal. Per respondre a aquesta demanda, l’Ajuntament havia encès els llums amb els colors de la bandera per il·luminar la façana en els dies assenyalats, però això havia estat considerat insuficient.

Un dia ple d’activitats

El dia mundial contra l’homofòbia se celebra arreu del món en motiu de l’efemèride de l’any 1990 i per tal de recordar que la transsexualitat encara és considerada una patologia. Cada any s’omple de reivindicació contra la discriminació social i institucional en diferents països. A Tarragona, s’han organitzat diverses activitats en unes jornades iniciades a les 9 del matí i que culminen amb la lectura d’un manifest a càrrec de l’Observatori contra l’Homofòbia. A les 18:30 hores, la plataforma Gènere Lliure té previst un “pasapalabra” a l’últim tram de la Rambla per informar del llenguatge LGBTIfòbic als vianants.

FER UN COMENTARI