L’Ajuntament de Sitges s’afegeix al ‘compromís amb la República Catalana ’ i a l’1 d’octubre

Les regidores Aurora Carbonell, Rosa Tubau i Mireia Rossell han llegit aquest matí el manifest amb motiu del primer aniversari de l’1-O, sumant-se a la convocatòria de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI)

0
538
Imatge de l'acte en record a l'1 d'Octubre a Sitges. Foto: Cedida

Fa un any es va celebrar el referèndum de l’1 d’octubre on es consultava a la ciutadania sobre la independència de Catalunya. Un any després, amb motiu del primer aniversari, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha convocat als municipis per mostrar el suport del món local a la República.

Les tinents d’alcalde Aurora Carbonell, Rosa Tubau i Mireia Rossell han fet la lectura del ‘Compromís amb la República Catalana’. Paral·lelament, s’ha penjat al balcó de l’Ajuntament la pancarta amb el lema ‘Republiquem’.

La lectura del manifest se suma als actes de diumenge organitzats pels CDR de Sitges, un d’ells celebrat a la Plaça de l’Ajuntament i que va finalitzar amb el pilar de la Jove de Sitges amenitzat amb Els Segadors. A la futura plaça 1 d’Octubre, es va fer la descoberta simbòlica de la placa epigràfica, mentre que les entitats de la vila favoravles al record del primer d’octubre,  van llegir un manifest, com també van fer-ho diferents partits polítics, amb representació o no a l’Ajuntament. Formant una rotllana al voltant de la rotonda propera a la plaça,  els assistents a aquest acte van ballar la sardana ‘La Santa Espina’. La ballarina Sílvia Cuesta va ballar ‘El Cant dels Ocells’, peça interpretada pels Músics per la llibertat. L’acte va cloure amb el llançament de dotze salves.

 

 

FER UN COMENTARI