L’Ajuntament de Sitges decreta un dia de dol oficial per la mort del Fill Predilecte, Isidre Pañella i Virella

Les banderes oficials onegen a mig pal i amb crespó negre en record d’Isidre Pañella i Virella, nomenat l’any 2016 Fill Predilecte per la seva dedicació a la vila.

0
290
Imatge d' Isidre Pañella i Miquel Forns. Foto; Aj. Sitges

L’Ajuntament de Sitges ha decretat un dia de dol oficial per la mort d’Isidre Pañella i Virella, Fill Predilecte de la vila. Pañella, pirotècnic de professió a la Pirotècnia Igual i dissenyador artístic durant més de 50 anys del castell de focs de la Festa Major, ha mort aquest diumenge a casa seva. Les banderes oficials onegen a mig pal i amb crespó negre en record de qui va tenir una gran vinculació amb el folklore i la cultura de Sitges. Va ser president de la Comissió de Festes, pendonista i pregoner de la Festa Major, cofundador de la colla Jove  del Ball de Diables de Sitges, escenògraf i home de teatre. Entre els reconeixements que va rebre al llarg de la seva vida, va ser premi Trinitat Catasús al 1991.

Isidre Pañella i Virella va néixer a Sitges l’any 1938 i es va dedicar professionalment a la pirotècnia, àmbit en el qual va aconseguir nombrosos premis. Considerat un pirotècnic de referència a Catalunya, ha estat l’artífex i creador del castell de foc de la Festa Major durant més de 50 anys.

Per la seva gran vocació dedicada a la màgia del foc i per la seva implicació en iniciatives populars, cíviques i culturals, va ser nomenat Fill Predilecte el 21 d’agost de l’any 2016, la màxima distinció que atorga el municipi. Pañella va fundar la Colla Jove de Diables de Sitges, on va ser Llucifer, i també va ser un gran coneixedor dels tocs de campanes tradicionals. També va participar en les Caramelles, i va presidir la Comissió de Festes (1985-1996). Va formar part de les juntes del Foment del Turisme i del Prado, i va ser col·laborador de les Comissions de Festes del Poble Sec i Cases Noves. El 1991 el col·lectiu de periodistes locals el va guardonar amb el Premi Trinitat Catasús i el mateix any va rebre el premi FAD Sebastià Gasch d’Arts parateatral. Pañella també va participar de manera molt activa amb el teatre amateur de Sitges a l’Elenc Artístic del Patronat, i va col·laborar amb la confecció de pessebres o com a confrare destacat de l’Ecce Homo. El 2005 l’Ajuntament de Sitges va col·locar una placa amb el seu nom a la plaça dels Artistes.

L’enterrament tindrà lloc dimarts 23 d’octubre a les deu del matí a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla.

FER UN COMENTARI