L’Ajuntament de Reus treballa per millorar les condicions dels carrils bici

Es reforça la senyalització de via preferent per a bicicletes al Tomb de Ravals

0
817
Wifi_Penedès_728x90

L’Ajuntament de Reus continua el desplegament de mesures per ordenar la circulació de bicicletes i fer-la compatible i segura amb el trànsit de vehicles i vianants. Aquest mes de març es reforça la senyalització dels itineraris de via preferent per a bicicletes com el Tomb de Ravals amb marques hortizontals a la calçada.

El Servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana ha començat aquesta setmana a reforçar la senyalització horitzontal de les vies que conformen el Tomb de Ravals i el carrer de Sant Joan, que ja compten amb senyals indicadors de via preferent per a bicicletes amb la limitació de la velocitat a 30 km/h. Els treballs consisteixen en pintar el símbol de la circulació permesa de bicicletes a la calçada per reiterar que les bicicletes han de circular per la part asfaltada del carrer i no per la vorera. Aquests treballs de pintura s’aniran fent de manera gradual en horari nocturn per minimitzar les molèsties al trànsit.

Marc Arza, regidor d’Urbanisme, emmarca aquests treballs en el canvis que es van començar a implantar fa poc més de mig any i recorda que les bicicletes, els cotxes i els vianants han de conviure amb respecte, d’acord amb les normatives municipal i superior en matèria de circulació i civisme. En aquest sentit, el regidor afegeix: «És important posar en valor aquestes mesures de dinamització de l’ús de la bicicleta al centre de la ciutat i recordar a vehicles i a bicicletes que han de conviure amb harmonia, respectant els vianants, les vies prioritàries i els límits de velocitat.»

Valoració positiva mig any després de les mesures al centre
Amb l’objectiu d’ordenar la circulació de bicicletes pel centre de la ciutat i fer-la compatible amb el trànsit de vianants, es van implantar diverses mesures com espais d’aparcament i la senyalització d’itineraris de vies preferents per a bicicletes d’entrada i sortida a l’interior del Tomb de Ravals. En concret, es van senyalitzar tres itineraris d’entrada, a través del carrer del Vidre, de la plaça del Baluard i del carrer de Sant Pere Apòstol; i quatre itineraris de sortida, pels carrers de’n Vilar; Major i del Fossar Vell; de l’Hospital; i de Vallroquetes.

Aquests itineraris compten amb senyals indicadors de via preferent per a bicicletes: la velocitat màxima està limitada als 30 km/h al Tomb de Ravals i al carrer de Sant Joan; i als 10 km/h en tots els carrers senyalitzats de l’interior del nucli antic. Ara, com estava previst, es reforça aquesta senyalització vertical amb les marques a la calçada. Aquesta informació també és visible als panells de trànsit que informen en temps real de l’estat de la circulació al Tomb de Ravals i de les places lliures dels pàrquings de la xarxa municipal.

FER UN COMENTARI