L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès està tramitant la compra de l’antiga fassina

Aquest espai es pretén utilitzar com a magatzem i com a local d’assaig de la Colla Castellera de la Bisbal Els Bous

0
252
Imatge panoràmica de l'edifici de l’antiga fassina. (Cedida)

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha iniciat els tràmits per adquirir l’antiga fassina i fer-la servir com a magatzem municipal. En l’actualitat, l’Ajuntament té llogada una nau al terme municipal de Santa Oliva (polígon l’Albornar) amb un contracte de lloguer que finalitza aviat i l’equip de govern considera que, si s’adquireix una nau al municipi, es reduiran els temps que es dediquen als trajectes a la nau i es guanyarà en comoditat. A més, l’edifici compta amb una part de més alçada que la Regidoria de Cultura ha proposat que sigui usada per la Colla Castellera de la Bisbal, els Bous, com a local d’assaig.

L’Equip de Govern ha iniciat els tràmits per adquirir l’antiga fassina, un edifici de 486 m2 situat al carrer Barcelona, números 7 i 11-13 que havia estat destinat a la fabricació de licors destil·lats i aiguardent. La part de més alçada, amb un total de 15 metres, és una torre que sobresurt dins del perfil d’edificacions del nucli urbà de la Bisbal i que forma part de l’”Skyline” del municipi. Aquesta torre es vol conservar perquè és part del patrimoni històric de la vila i l’Equip de govern té la intenció de destinar-la a la colla castellera local perquè l’entitat hi pugui assajar. L’Ajuntament està mantenint converses amb la colla i s’està treballant conjuntament per arribar a un acord de l’ús d’aquest espai de 15 metres d’alçada i el pati, que dóna al carrer Barcelona, amb el compromís que l’entitat adeqüi aquests espais a les seves necessitats.

En el Ple extraordinari del 4 de juny de 2018 i en el Ple ordinari del 18 de juny de 2018 es va aprovar destinar un total de 645.408,24€ de superàvit lliure a inversions. El ple va aprovar crear una partida de 165.000€ per a la compra i adequació d’un espai que permetés l’ús per a la brigada i com a magatzem municipal. La resta de superàvit es va destinar a inversions en la xarxa d’aigua, la realització de franges forestals, la rehabilitació dels vestuaris del camp de futbol, una part de la rehabilitació del poliesportiu municipal, la millora de l’enllumenat públic, l’increment de la potència elèctrica al polígon i l’adequació de l’aparcament de la piscina.

FER UN COMENTARI