L’Ajuntament de Deltebre obre un concurs per la gestió d’escombraries

L'alcalde, Lluís Soler, argumenta que la nova gestió del servei permetrà estalviar més d'1 MEUR i critica "l'erràtica i inactiva" gestió de l'ens

0
459
Wifi_Penedès_728x90
El ple de l’Ajuntament de Deltebre (Baix Ebre) ha aprovat obrir un concurs per adjudicar la gestió de la recollida d’escombraries al municipi revocant parcialment les competències que havia delegat en aquesta matèria al Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE). Segons l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler (PDECAT), un dels principals impulsors polítics de la creació del COPATE mentre va ocupar la presidència del Consell del Baix Ebre, la nova gestió suposarà “més d’1 milió d’euros entre estalvi econòmic i millora del servei” respecte el que proposava l’ens intercomarcal. La proposta va rebre el suport, a banda de l’equip de govern del PDECAT, de Compromís d’Esquerres, ERC i el PP, mentre que la CUP va votar-hi en contra per considerar-la una “proposta amb intencionalitat política” i suposar un pas enrere en l’eficiència de la mancomunació de serveis.
“Personalment em sap greu, com a fundador del COPATE, però avui per avui, davant l’erràtica i inactiva gestió al COPATE durant els dos últims anys, l’Ajuntament de Deltebre ha de mirar per l’interès dels seus ciutadans, abaratint costos i millorant serveis”, ha argumentat l’alcalde, que ha agraït a bona part dels grups de l’oposició que hagin “descontextualitzat” políticament la decisió.

El nou contracte tindrà una durada de quatre anys, més dos prorrogables, i té un valor total de licitació de 3,19 milions d’euros. El consistori preveu que la nova adjudicatària es posi a treballar a partir del mes d’octubre. El regidor d’Afers Interns i Institucionals, Kilian Franch, va destacar durant el ple el “benefici que obtindrà la ciutadania un cop l’Ajuntament de Deltebre pugui dur a terme la gestió dels residus i també l’impuls de la millora de la imatge del poble, amb uns millors serveis i reduint progressivament la taxa d’escombraries que paguen actualment els veïns i comerços”.

En aquest sentit, va explicar que la gestió directa suposarà millores com l’increment de la recollida amb nous camions, l’adequació de contenidors i noves illes de contenidors en l’àmbit rústic, a més d’una deixalleria al nucli de Riumar. Respecte la neteja viària, el municipi disposarà de dues màquines hidronetejadores i un camió cisterna per adequar les vies i els espais públics. La neteja de platges s’efectuarà durant tot l’any, amb diferents intensitats en funció de la temporada, i s’estendrà, per primer cop, a la Bassa de l’Arena i a la Marquesa, a més de Riumar.

D’altra banda, el ple va aprovar també el Pla d’Imatge de Poble, que defineix i estructura les prioritats en matèria d’adequació de carrers en un termini de dotze anys en funció de la densitat de població, ubicació i estat. També inclou la situació actual dels espais, equipament s i sistemes públics.

FER UN COMENTARI