L’Ajuntament d’Altafulla treballa per la millora i neteja del canal de la rasa

El consistori treballa per la compra d’uns terrenys on té previst construir-hi una bassa per acabar amb les inundacions al Barri Marítim

0
450
DiverNadal Cunit 2018 728×90

L’Ajuntament d’Altafulla ha realitzat aquests darrers dos dies treballs de millora i neteja al canal de la rasa per evitar les acumulacions d’aigua en cas de pluges, especialment a l’entorn dels càmpings Santa Eulàlia i Don Quijote. L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha
recordat la inversió que ja es va fer amb la construcció del nou dipòsit d’aigües pluvials en aquest punt que ha aconseguir reduir les inundacions però no evitar-les.

Els treballs que s’han fet ara han consistit en la neteja del canal de la rasa, i s’ha habilitat “una mena de colze perquè l’aigua que arriba, de forma no natural s’ha desviat, i amb aquesta corba evitarem que no inundi els càmpings” i que segueixi el seu camí cap al canal. L’alcalde d’Altafulla ha insistit que es tracta d’uns treballs provisionals que s’han fet arran de les darreres pluges.

En aquest sentit, Fèlix Alonso ha avançat que l’Ajuntament d’Altafulla “està negociant la compra d’uns terrenys on tenim previst construir una bassa per acabar amb les inundacions al Barri Marítim”. Aquests terrenys s’ubiquen a l’entorn del Puntet, limítrofes al local municipal on assagen els grups de música d’Altafulla i a la carretera N-340.

La solució passaria per la construcció d’una bassa de laminació d’uns 20.000 m2, on l’aigua de pluja que arribés des de la rotonda del Puntet s’hi acumulés, i anés canalitzant progressivament cap a la rasa i el dipòsit. Els tècnics estudien encara quina ha de ser la profunditat d’aquest espai. El cost d’aquest projecte és de 403.721,70 euros.

FER UN COMENTARI