L’Ajuntament d’Altafulla neteja la muntanya de Sant Antoni

En col·laboració amb la Societat de Caçadors 'La Coma', els treballs de desbrossament i senyalització tenen per objectiu prevenir els incendis forestals

0
229

Un cop reeditat el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament d’Altafulla i la Societat de Caçadors ‘La Coma’, el consistori ja ha posat en marxa les tasques de neteja del sotabosc de la muntanya de Sant Antoni. Amb l’acord, que va posar-se en marxa ja fa cinc anys, hi ha la voluntat de prevenir els incendis forestals a la població durant la temporada d’estiu.

Les feines que durant dos dies es realitzen en un dels pulmons verds del municipi, se situen al voltant de l’Ermita de Sant Antoni i són bàsicament de prevenció i adequació. La regidora de Medi Ambient a l’Ajuntament d’Altafulla, Montse Castellarnau, ha explicat que “les actuacions se centren, principalment, en la neteja del sotabosc, els tallafocs i els camins per a la prevenció de focs i per al pas dels Bombers en cas d’emergència”.

Castellarnau ha explicat que la neteja es du a terme a mitjans de maig per evitar que després de les pluges de la primavera i abans de l’arribada de la calor la vegetació torni a créixer. En aquest sentit, la regidora de Medi Ambient ha afegit que “també s’aprofitarà per senyalitzar els possibles passos i punts d’intervenció per facilitar la tasca dels Bombers si es declarés un incendi”.

En un altre context, Montse Castellarnau ha explicat que el consistori també treballa en altres punts del terme municipal, com és el cas de la zona dels Munts d’Altafulla, on el passat estiu va calar-se foc. La regidora ha insistit que l’Ajuntament té la mirada posada també en aquest punt, i ha destacat “la importància del desbrossament d’algunes finques amb la vital col·laboració dels veïns i la Brigada Municipal”.

FER UN COMENTARI