L’Ajuntament d’Alcanar és guardonada amb motiu de la seva transparència i qualitat d’informació

Ha obtingut una puntuació del 86,5% i la validació de 45 dels 52 indicadors avaluats

0
415
Wifi_Penedès_728x90

L’Ajuntament d’Alcanar ha obtingut el Segell Infoparticipa 2016, amb motiu de la transparència i la qualitat de la informació del consistori, amb una puntuació del 86,5% i amb la validació de 45 dels 52 indicadors avaluats, millorant de forma molt considerable la puntuació obtinguda en la darrera edició i situant-se  entre els 8 municipis de Tarragona i els 4 de les Terres de l’Ebre que han aconseguit el Segell.

El Regidor de Participació Ciutadana ha declarat que “és un orgull forma part d’aquest grup reduït de 93 ajuntaments catalans (9%) que han aconseguit la distinció, sens dubte seguirem treballant per a mantenir-ho i millorar-ho”. De fet, el consistori canareu ha estrenat recentment el nou portal web per tal que la informació estigui més actualitzada i sigui més fàcil de trobar.

El lliurament del guardó s’ha fet en un acte públic aquest dimecres, 19 d’abril, al Rectorat de la UAB i ha comptat amb la conferència “Transparència: més enllà del portal (i del Segell)”, a càrrec de l’assessor de Comunicació Antoni Gutiérrez, on  ha destacat que les institucions estan en procés d’aprenentatge i millora en l’àmbit de la transparència per poder arribar a complir tot el que demana la llei.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde Joan Roig, afirma que “la voluntat de l’equip de govern és potenciar la participació ciutadana i la transparència més enllà de la web, de fet així ho demostren els diferents projectes que hem endegat des de principis del mandat. El Segell posa de manifest aquesta voluntat, així com el treball de l’equip tècnic i la implicació de la ciutadania en les polítiques públiques de participació”.

El Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència en la comunicació s’atorga pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Aquest segell de qualitat es basa en els resultats de l’avaluació d’un conjunt d’indicadors, fixats a partir de la Llei de Transparència, de la informació que es publica als webs de les administracions públiques per promoure que millorin la seva transparència i qualitat.

FER UN COMENTARI