L’adscripció als instituts es mantindrà doble al nord de Reus i serà triple al sud

Així ho va anunciar Ensenyament durant la reunió d'aquest dimarts amb la direcció i les AMPES dels centres

0
451
Karting Comarruga 728×90

Els pares i mares de les escoles de Reus han aconseguit el seu objectiu, de moment, a curt termini. Ensenyament atura l’adscripció única als instituts de Reus per al curs vinent, com van confirmar fonts del departament fa uns dies a La Ciutat, tot i que preveu instaurar aquesta mesura de cara a altres cursos. Així ho van anunciar des del departament durant la reunió d’aquest dimarts amb la direcció i les AMPES dels centres. L’alternativa serà mantenir l’adscripció doble a la zona nord de la ciutat i convertir-la en triple la zona sud, segons han informat fonts d’Ensenyament a aquest mitjà. El passat 12 de febrer, els pares i mares van mantenir una reunió amb la regidora d’Ensenyament de Reus, Dolors Sardà, i la directora territorial d’Ensenyament a Reus, Immaculada Reguant, la qual va assegurar que no es podria aturar aquesta mesura perquè “la normativa no ho permet”. Finalment, però, la mesura ha estat paralitzada temporalment.

“Estem molt satisfets”, ha celebrat Enrique Martín, un dels pares de l’escola Cèlia Artiga. Martín ha explicat que el resultat de la reunió ha estat positiu de cara al curs vinent, amb l’aturada de l’adscripció única, encara que continuen en contra d’aquesta mesura, ja que la solució no hauria de passar per “limitar la llibertat per decidir”. Tot i això, la concentració prevista per al pròxim dissabte, 26 de febrer, davant del consistori reusenc ha estat desconvocada per l’assemblea de l’AMPA del  Cèlia Artiga.

D’altra banda, fonts del departament d’Ensenyament han confirmat que l’alternativa ara serà mantenir el model a la zona nord de Reus, amb l’assignació de dos instituts per cada centre de primària, i en el cas del sud de la ciutat s’assignaran tres instituts per cada escola. D’aquesta manera, “Ensenyament segueix garantint el camí cap a una major equitat entre instituts del municipi”, segons asseguren les mateixes fonts.

“Quan hi ha voluntat política hi ha solucions”

Finalment, Martín, també ha destacat el fet que durant la reunió del passat 12 de febrer amb la regidora d’Ensenyament de Reus, Dolors Sardà, i la directora territorial d’Ensenyament a Reus, Immaculada Reguant, aquesta última assegurés que no hi havia solució per aquesta mesura. Segons explica Martín, “en aquesta reunió se’ns va assegurar que no hi havia una altra alternativa i que no es podia aturar”. Reguant va argumentar que “la normativa no ho permet”.

En canvi, una setmana més tard -durant la reunió d’aquest dimarts- Ensenyament proposa una altra alternativa i ha anunciat l’aturada de l’adscripció única de cara al curs vinent. En aquest sentit, Martín ha apuntat que es tracta d’un fet “curiós” i ha destacat que “quan hi ha voluntat política, hi ha solucions”.

FER UN COMENTARI