La XXII Gran Nit de Foc fa gaudir tot Lleida de la mà del Griu de Tarragona

L’espectacle ha omplert d’espurnes l’avinguda Blondel, un cop acabada la Planta de Bèsties i el Correfoc Infantil dels Diables de Lleida

0
295

Els lleidatans i lleidatanes han gaudit aquest dissabte al vespre de la XXII Gran Nit de Foc que s’ha celebrat a l’Avinguda de Blondel amb la participació del Drac Agremont d’Agramunt, la Puput d’Alcarràs, el Griu de Tarragona, la Víbria Voladora Llacunalba de Canyelles, Els Maraquets, el Drac Carrincló, els Diables de Lleida, els Dimonis dels Trons, el Xip Xap, la Banda Retocada, els Carreter-Colla de Gralles i la presència del Marraco.

L’espectacle ha començat a mitja tarda amb la plantada de les Bèsties, que ha permès conèixer i gaudir de prop d’aquestes figures arrelades en la cultura popular d’arreu de Catalunya, entre elles el Griu de Tarragona, la iconografia del qual apareix en el primer protocol de les Festes de Santa Tecla de 1369, presidint l’altar major de la Catedral. El Griu és un animal fabulós meitat àliga i meitat lleó.

La tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, ha assistit a la Nit del Foc, que abans havia encès i llançat espurnes amb el correfoc infantil dels Diables de Lleida.

FER UN COMENTARI