La verema d’enguany es preveu més quantiosa i amb un endarreriment d’una a dues setmanes respecte al 2017

Les denominacions d'origen esperen, de manera general, més producció de raïm que la campanya passada

0
205
Treballdors collint el raïm manualment. (ACN)
Enramada L’Arboç 728×90

La verema d’aquest 2018 es preveu, de manera general i a totes les denominacions d’origen catalanes, més quantiosa pel que fa a producció i amb un endarreriment d’entre una i dues setmanes respecte a la de l’any passat. Aquest fet suposa un retorn al temps normal de verema dels últims anys, és a dir, mitjans-finals d’agost o començaments de setembre, si no es repeteixen onades de calor durant les pròximes setmanes d’agost, segons indiquen des del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Excepcionalment, pot ser que no tinguin una recuperació igual les vinyes que han patit una sequera severa en els darrers anys.

Al Penedès s’estima l’inici de la verema entre el 9 i el 10 d’agost, segons la zona, les varietats i les temperatures que es donin durant el mes. Hi ha vinyes amb una afectació de míldiu important, tant en fulla com en fruit. El CRDO no espera que això afecti la qualitat de la verema, però sí que podria suposar una pèrdua de raïm puntual. Caldrà determinar quin volum de collita pot disminuir per aquest fet.

FER UN COMENTARI