La UGT de Lleida exigeix plans d’ocupació per a persones majors de 45 anys

El sindicat reclama solucions després que l'atur s'hagi incrementat a l'octubre en més de 1.900 persones a la demarcació

0
311

La UGT de les Terres de Lleida reclama solucions a l’Administració després que la demarcació “hagi liderat” a l’octubre la pujada de l’atur”, amb un increment del 9,94% i amb 1.931 persones més inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya respecte al setembre. Segons les dades del Ministeri de Treball, ja són 21.348 els lleidatans registrats al SOC buscant feina. La UGT atribueix l’increment a la finalització de contractes temporals de la temporada d’estiu sobretot en sectors com ara l’agrari i la restauració, uns contractes que, segons el sindicat, “generen precarietat especialment als joves, majors de 45 anys i persones immigrades”. La UGT planteja la posada en marxa de diferents mesures de forma “urgent” com ara plans d’ocupació per a persones de més de 45 anys.

Entre d’altres accions, l’organització sindical aposta per promoure mesures actives urgents per a la creació d’ocupació “estable i de qualitat” i, en aquest sentit, defensa “la contractació indefinida i la jornada completa”. La UGT de les Terres de Lleida també advoca per reforçar el diàleg social per tal de “garantir salaris dignes”; per impulsar una “reforma global, integrada i consensuada” de la protecció assistencial per desocupació; per establir unes polítiques actives d’ocupació “públiques i de qualitat”, i, per això, reitera la necessitat de derogar, de manera “immediata”, les reformes laborals “imposades”.

FER UN COMENTARI