La tarifa d’aigua del 2019 es congelarà per les famílies més necessitades

La factura de l'aigua no s'incrementarà a un 30% de famílies tarragonines

0
377
Josep Fèlix Ballesteros i Daniel Milà a la Sala dels Tarragonins Il·lustres. Foto: EF

La tarifa de l’aigua el 2019 no s’incrementarà per les famílies més necessitades; és a dir, el preu quedarà congelat. Això representa que el 30% dels tarragonins seguiran amb el mateix preu que l’any passat. Per les famílies que tinguin un consum més elevat d’aigua, la tarifa augmentarà un 1,45% en el 2019 (una xifra per sota de l’IPC previst del 2,3%). Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, ha assegurat que “a Tarragona tenim la tarifa d’aigua més baixa de les ciutats de més de 100.000 habitants”.

A partir d’aquesta actualització de preu, l’Ajuntament i EMATSA podrà executar un Pla d’Inversions valorades en 4,5 milions d’euros. El Pla d’Inversions estarà centrat en la renovació del fibrociment (material que s’ha de canviar periòdicament, segons ha assegurat Daniel Milà, director-gerent d’EMATSA) a diferents carrers com al carrer Salines-Sant Domènec, la desafectació del fibrociment de Bonavista a Muntanyeta Oliva i la posada d’una nova canonada PPU-30 per independitzar connexió mina PII amb ETAP.”La idea és estar progressivament renovant la xarxa d’aigua, ha assegurat Milà.

Aquest 2018 s’han destinat un total de 95.000 euros per bonificar el rebut de l’aigua a famílies en risc de vulnerabilitat: l’any que ve, l’ajut serà de 105.000 euros. A més de la bonificació, també s’ha implantat la tarifa social que ha ajudat 620 famílies. L’alcalde de Tarragona ha assegurat: “Ens sentim orgullosos que cap família, per motius econòmics, hagi tingut talls de subministrament econòmic d’aigua”. I ha afegit: “Arribem pràcticament a totes les famílies que estan en un nivell de precarietat”.

FER UN COMENTARI