La residència Barà-Bahia és pionera a Catalunya

La residència és la primera en rebre els certificats AENOR #ISO9001, #ISO14001, Marca N de Qualitat de Servei per Centres Residencials i Centres de Dia i el Certificat d'Indicadors de Qualitat del departament de Treball, Afers Socials i Famílies

0
597
Una de les activitats que es realitzen a la residència pels residents. Foto: cedida

La residència Barà-Bahia de Roda de Berà és la primera de tot Catalunya en obtenir els certificats AENOR de Gestió de la Qualitat segons UNE-ISO 9001, de Marca N de Qualitat de Servei per Centres Residencials i Centres de Dia UNE158101 i de Gestió Ambiental ISO 14001 i el Certificat d’Indicadors de Qualitat del departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Aquests certificats valoren la qualitat del servei ofert als 43 residents de la residència de Roda de Berà.

El certificat ISO 9001 acredita que el centre aposta per la millora continua, el certificat de Marca N estableix els requisits de qualitat de les instal·lacions i prestacions de servei i el certificat ISO 14001 implanta un sistema per prevenir els impactes mediambientals. José García, director de la residència, assegura que “els certificats ens mostren que ho estem fent bé, però nosaltres la marxa no la perdérem”. L’objectiu de la residència és mantenir el benestar, tant físic com anímic, del resident; millorant la seva qualitat de vida i adaptant-se a totes les seves necessitats. García afegeix: “Per nosaltres la importància són les persones i que es facin les coses bé; per això, hem demanat que cada any ens revisin la nostra tasca respecte a aquests certificats”.

La residència treballa amb protocols i cada professional té uns indicadors de qualitat perquè es puguin marcar uns objectius concrets per tal de portar una planificació de la seva feina. “Un professional ha de saber valorar el treball que fa per poder millorar el seu servei als residents”, assenyala el director. Cada mes, els treballadors de cada àrea de la residència (fisioteràpia, assistència social, etc.) porten a terme una reunió per veure si mensualment es compleixen els objectius que s’han marcat. A més, cada any realitzen una memòria anual per saber si, en comparació a l’any passat, es va millorant.

La residència Barà-Bahia va ser oberta el 1995 i, des de llavors, la demanda dels sectors s’ha ampliat. Per això, la residència comptarà amb una altra sala gran d’aproximadament 150m2 a la primera planta de l’edifici. “Volem millorar les instal·lacions que tenim per donar el màxim servei als nostres residents”, declara García. La nova sala tindrà vistes a la platja, ja que la residència es troba molt a prop del mar.

FER UN COMENTARI