La repressió de l’1-O marca el primer ple de l’Ajuntament de Tarragona en minoria de govern

Els regidors debaten fins a quatre mocions sobre la jornada del referèndum enmig d'alguns moments de tensió

0
453
Pla obert del regidor Josep Maria Prats, d'Units per Avançar, assegut al seu seient del plenari, en la primera sessió després de la seva sortida del govern. Imatge del 9 d'octubre del 2017. Fotografia: ACN
Wifi_Penedès_728x90

El ple de l’Ajuntament de Tarragona ha debatut aquest dilluns fins a quatre mocions sobre la repressió viscuda durant l’1-O en la primera sessió en minoria del govern municipal format per PSC i PP. Malgrat alguns moments de tensió entre públic i regidors, que han obligat Ballesteros a intervenir en diverses ocasions, el consistori ha condemnat les actuacions policials de diumenge. Una de les mocions aprovades ha estat la del grup municipal d’ERC que rebutja i condemna les mesures de “repressió judicial” i exigeix la retirada del vaixell que allotja policies al Port de Tarragona.

El text s’ha aprovat amb l’abstenció del PSC; l’oposició de PP, C’s i la regidora no adscrita, i el suport de la resta de grups. El ple també ha donat llum verda a les mocions sobre l’1-O que han presentat el PDeCAT i ICV-EUiA, però ha tombat el text del PSC, que proposava reprovar tant el govern català com l’espanyol. Ballesteros ha reiterat la condemna de la violència i ha apel·lat al diàleg i a la negociació com a única solució possible al conflicte polític. El debat ha estat presidit per una gran pancarta que exigia la dimissió de l’alcalde.

FER UN COMENTARI