La Rambla Nova de Tarragona s’omple de gom a gom un any més per Sant Jordi

L'epicentre de la diada compta amb 171 parades de venda de llibres i flors

0
2149
Circ Raluy 728×90

Aquest diumenge de celebració amb motiu de la diada de Sant Jordi fa sortir a tothom al carrer per anar en busca de roses i llibres. La Rambla Nova de Tarragona s’ha omplert d’una multitud de persones passejant i fent-se lloc entre l’aglomeració per veure les parades d’enguany.

La Rambla Nova, com a epicentre de la diada, compta amb 171 parades de venda de llibres, flors i articles de marxandatge relacionats amb l’esdeveniment. Amb l’objectiu de mantenir l’ordre, s’han senyalitzat i agrupat les parades en diferents coques segons la seva tipologia:

  • A la coca 1 (del Balcó del Mediterrani als carrers Adrià i Sant Agustí, 60 parades) l’espai està ocupat per centres escolars, clubs i entitats esportives, agrupacions d’escoles i colles castelleres.
  • A la coca 2 (dels carrers Adrià i Sant Agustí als carrers Unió i Sant Francesc, 70 parades) l’espai està ocupat per institucions, entitats d’àmbit nacional amb delegació a la ciutat, entitats ciutadanes, mitjans de comunicació, partits polítics i professionals de la venda de llibres i flors.
  • A la coca 3 (dels carrers Unió i Sant Francesc fins al monument als Despullats, 21 parades), l’espai està ocupat per llibreters i floristes.
  • A la coca 4 (del monument als Despullats fins a la Font del Centenari, 20 parades), l’espai està ocupat per entitats i associacions del tercer sector.

A més, a les 20 h, el tram superior de la Rambla Nova acollirà la tradicional diada castellera de Sant Jordi, primera cita de la temporada que aplega les quatre colles de la ciutat: Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau. La diada castellera de Sant Jordi es desenvolupa a l’antiga, és a dir, amb actuacions simultànies de les colles.

Pel que fa a la resta de la ciutat i barris, hi hauran 38 parades de venda de flors i llibres, per tant, un total de 209 al conjunt de Tarragona.

FER UN COMENTARI