La proposta de l’equip Ballesteros sobre els pressupostos participatius no agrada a la CUP

Un dels punts tractats ha estat el projecte que es tirarà endavant en relació als pressupostos participatius

0
180

En la Junta de Portaveus que s’ha celebrat avui a l’Ajuntament de Tarragona l’equip de govern ha traslladat als grups municipals les diferents mesures que s’estan duent a terme per tal de donar compliment a la normativa vigent en matèria de transparència. Un dels punts tractats ha estat el projecte que es tirarà endavant en relació als pressupostos participatius, una proposta de la CUP aprovada en el ple d’octubre de 2015.

El projecte del govern no ha agradat a la formació anticapitalista, la qual l’ha qualificat de “broma de mal gust”. Les mancances que hi troben fan referència “tant a la quantitat econòmica que es destina a participació ciutadana, que és només de 100.000€, com al procediment, doncs el que es farà senzillament serà sotmetre a votació de la ciutadania una sèrie de projectes proposats per l’Ajuntament mateix”. Als cupaires els “sorprèn que considerin ‘participació’ aquesta iniciativa, quan els pressupostos els haurà elaborat el govern i l’únic marge de tria que deixaran serà entre les quatre coses que l’equip de Ballesteros estigui disposat a fer”.

Les propostes que la CUP va proposar a principi de mandat, asseguren, “no tenen res a veure amb el projecte que se’ns ha presentat avui”. Apunten que la moció que van presentar “recollia un text molt similar al que el mateix PSC havia presentat en una altra població, en previsió per tal que no poguessin donar excuses de mal pagador per no aplicar-lo”. Els acords d’aquesta moció, que s’havien de començar a desenvolupar durant el 2016, recollien una proposta de “model de Pressupostos Participatius de base associativa, mitxa o individual” amb un procés pel qual la ciutadania podria escollir la quantia i els projectes sobre els quals podria decidir, reflectint-ho en una partida en els pressupostos municipals d’aquell mateix any.

Tres anys després, la CUP creu que la proposta del govern “no té absolutament res de participativa, fet que no ens sorprèn i ens aventurem a afirmar que amb l’equip de Ballesteros al capdavant de l’Ajuntament la participació seguirà sent una anècdota”. A més a més, pronostica que “la transparència seguirà brillant per la seva absència i que es farà el mínim requerit per la normativa, ja que aquest govern està profundament instaurat en l’opacitat com a pràctica i en la política d’esquenes a la ciutadania amb un tarannà totalment demofòbic”.

FER UN COMENTARI