La pregonera de les Festes, Marta Infante, fa una crida a gaudir de la cultura “que ens fa grans com a persones i grans com a poble”

La mezzosoprano lleidatana ha pronunciat el pregó amb què s’inicien formalment les Festes de la Tardor, que fins al 30 de setembre oferiran 150 actes de cultura popular, música i esports

0
282

La mezzosoprano lleidatana Marta Infante ha estat l’encarregada el passat divendres al vespre d’encetar oficialment les Festes de la Tardor amb un emotiu pregó amarat dels seus records d’infantesa i joventut a Lleida i la seva trajectòria i estima per la ciutat de Lleida i per la música, la seva passió i professió. Infante, que ha actuat arreu del món, ha lloat la cultura com a una eina “que ens fa grans com a persones i com a poble” i ha recordat els seus inicis a l’Orfeó Lleidatà, de la mà de professionals com el desaparegut Lluís Virgili.

Marta Infante ha destacat l’alta qualitat dels equipaments culturals lleidatans, com l’Auditori o la Llotja, i ha fet a crida a emplenar aquests espais de públic: “El que hem d’intentar aconseguir entre tots nosaltres és que aquests espais sempre estiguin plens (…) La música i la cultura són un llenguatge universal, una forma d’unir i atansar cultures ben diverses i de fer créixer la identitat del nostre poble i de la nostra ciutat”.

La pregonera de les Festes de la Tardor 2018 ha demanat als lleidatans i lleidatanes que gaudeixin a fons de tota l’oferta de la Festa Major i reclama “intentar deixar al marge les nostres diferències polítiques i esforcem-nos tots per gaudir plegats en harmonia de la festa”.

Per la seva banda, l’Alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, en el seu Ban de les Festes de la Tardor ha destacat que “els elements simbòlics de les nostres festes – lo Marraco, els gegants, el seguici, els Castellers, els diables…-posen de manifest la capacitat de la societat lleidatana de crear cultura festiva a partir de la convivència i des d’un profund sentiment d’estimació i compromís col·lectiu amb la ciutat”. El paer en cap també ha volgut recordar en el marc de l’inici de les festes “la necessitat que prevalgui el respecte i vetllem, tots plegats, per tenir una festa sense cap tipus d’agressió sexista. Vetllem, des de la ciutat, per un tracte millor”.

El paer en cap ha acabat la seva intervenció animant els lleidatans i lleidatanes a gaudir de la festa “units en excel·lent convivència en l’espai públic que compartim”.

Marta Infante ha pronunciat el Pregó de les Festes de la Tardor al Pati del Palau de la Paeria, ple de gom a gom. La pregonera ha signat prèviament al llibre d’Honor de la Paeria.

A l’acte hi han assistit els tinents d’alcalde Montse Parra i Xavier Rodamilans, i els regidors Ángeles Ribes, José Luis Osorio, Dolors López, Toni Postius, Marta Gispert, Carme Culleré, Pau Juvillà, Francesc Gabarrell i Rosa Maria Salmeron.

FER UN COMENTARI