La Policia Nacional investiga 39 veïns del Camp de Tarragona per la vaga del 8-N

Els imputen un delicte contra la seguretat del trànsit per haver participat en marxes lentes i talls de carretera

0
392

El passat 8 de novembre hi havia convocada una vaga general en el marc dels fets al voltant de l’1 d’octubre i de la declaració d’independència de Catalunya. La vaga, declarada recentment legal, va comptar amb una activitat important dels acabats de néixer Comitès en Defensa de la República (CDR). Membres d’aquests comitès i de l’Esquerra Independentista van ser investigats en aquesta jornada pels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional. Aquest darrer cos ha estat l’encarregat d’elaborar un atestat presentat a Fiscalia per tal que el jutjat d’instrucció número 2 de Tarragona imputi fins a 39 veïns de 16 municipis diferents del Camp de Tarragona.

L’acció que s’investiga, el tall de carreteres i marxes lentes amb vehicles, es va desenvolupar a la ciutat de Tarragona al llarg del matí. L’atestat informa d’incidències al polígon Francolí, a l’A-27 a l’alçada del polígon Riu Clar i a l’AP-7 al seu pas per la ciutat. Entre les persones investigades n’hi ha que, asseguren, aquell dia no hi eren. Carles Perdiguero, advocat defensor dels encausats, titlla de “poc acurat” aquest atestat i de “gravetat absoluta” que en alguns casos es detalli la filiació política de les persones. “És un triple salt jurídic”, ha afirmat, en fer servir el dret penal de manera errònia, al seu parer.

Per donar suport a aquestes 39 persones, un total de 150 amics i familiars s’han citat aquest dijous a les escales del Palau de Congressos en una roda de premsa per explicar que tan bon punt tinguin lloc les declaracions es demanarà directament l’arxiu del procediment. Un procediment que ara mateix es troba en fase d’instrucció i que podria modificar durant aquests primers mesos les persones investigades. Els dies en què hi haurà declaracions als jutjats de la Rambla Lluís Companys seran el 14, el 18, el 21, el 25 i el 28 de maig. En tots i cadascun d’aquests dies s’ha convocat una concentració de suport des de les 9:30 hores.

FER UN COMENTARI