La Policia Local de Sant Pere de Ribes incorpora nous vehicles a la seva flota

Tres dels nous cotxes són elèctrics

0
405
Imatge de'un dels nous vehicles híbrids. Foto: Cedida

Des d’aquest mes d’octubre, la Policia Local amplia la flota del seu parc mòbil i ja compta amb nous vehicles, entre els quals, dos d’elèctrics cent per cent i un altre d’híbrid. Es tracta, en concret, de dues motocicletes tipus scooter (de la marca Scutum), que es destinen al patrullatge de proximitat al municipi, i d’un turisme híbrid (Toyota Prius) que també s’incorpora al servei.

Amb l’adquisició mitjançant el sistema d’arrendament financer (el que es coneix com a renting) de les dues motocicletes elèctriques i el turisme-patrulla híbrid, la Policia Local se suma als diversos serveis i departaments de l’administració local que han adquirit vehicles elèctrics dins la línia d’aposta per part de l’Ajuntament per un municipi sostenible i ja en són mitja dotzena. Els nous vehicles poden ser recarregats en punts que ja estan habilitats des dels darrers temps a Sant Pere de Ribes amb la resta de la flota municipal d’aquestes característiques. I és que el vehicle elèctric, a diferència dels de combustió, utilitza l’electricitat com a principal font d’energia per efectuar els desplaçaments, cosa que redueix considerablement l’impacte en el medi ambient i les despeses econòmiques.

La flota augmenta a 10 vehicles

A banda d’aquests tres nous vehicles, la Policia Local ha renovat darrerament un turisme Seat Ateca, destinat a tasques de patrulla, que inclou un kit de detinguts i que substitueix, d’aquesta manera, un dels tres Nissan Qashqai que d’aquí poc temps caldrà retornar. Aquest automòbil se suma als tres turismes Nissan Qashqai, destinats igualment a patrullar, un dels quals també compta amb un kit de detinguts. A més, la flota automobilística de la policia municipal compta amb una grua per a la retirada de vehicles de la via pública (model Iveco 35C15) i dues motocicletes més tipus trail Honda Transalp de 650 centímetres cúbics. En total, a hores d’ara, són deu vehicles de servei.

Compromís per fomentar la mobilitat elèctrica

El municipi disposa actualment de tres estacions públiques de recàrrega per a vehicles elèctrics d’ús gratuït (durant un màxim de dues hores). Es troben ubicades al carrer de Lluís Companys, 75 de Ribes, a l’avinguda de Mas d’en Serra, 2 de les Roquetes i al carrer de la Pagesia de la Rambla del Garraf. Les persones usuàries en poden fer ús mitjançant qualsevol tipus de targeta RFID (com la LIVE de Barcelona) de què disposin o demanar una targeta específica que emet l’Ajuntament i que es pot sol·licitar a les OAC. Sant Pere de Ribes forma part de la xarxa de municipis catalans que fomenten la mobilitat elèctrica i impulsen la instal·lació i posada en marxa d’aquests punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Així mateix, el Consistori disposa de dos punts més de recàrrega elèctrica a l’interior de dependències municipals per abastir la flota municipal.

Bonificacions per als titulars dels vehicles elèctrics

Per incentivar el seu ús i promoure mitjans sostenibles, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes recull en l’ordenança corresponent a l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, bonificacions per als titulars de vehicles elèctrics d’un 75 per cent de la quota. Es pot tramitar aquesta bonificació a les Oficines del ORGT de la Diputació de Barcelona.

FER UN COMENTARI