La Policia Local d’Altafulla incorpora càmeres de videovigilància en els uniformes dels agents

Altafulla és el primer municipi de Tarragona que utilitza aquest sistema que permetrà protegir tant a la ciutadania com al cos policial davant les actuacions

0
876

La Policia Local d’Altafulla incorpora càmeres de videovigilància en els uniformes dels agents. Es tracta del primer municipi de la demarcació de Tarragona que utilitza aquest sistema. El Departament d’Interior de la Generalitat ha concedit l’autorització, sol·licitada per l’Ajuntament, per a l’ús de càmeres per la Policia Local com a eina preventiva davant de possibles amenaces, agressions o actes delictius dels que puguin ser objecte els agents de policia durant la prestació del servei.

A partir d’ara la Policia Local d’Altafulla podrà portar càmeres de videovigilància personals en els uniformes. L’ús d’aquest sistema permetrà protegir tant als ciutadans i ciutadanes davant les actuacions policials, com als agents davant les denúncies infundades contra les seves actuacions, així com davant la utilització d’imatges manipulades enregistrades amb telèfons mòbils.

Per tal de garantir un equilibri entre els drets fonamentals de l’article 18 de la Constitució i l’obligació de la Policia de protegir la seguretat ciutadana, regulada a l’article 104 de la Constitució, la Policia Local ha elaborat un protocol d’utilització d’aquests dispositius. Aquest document estableix que aquest sistema d’enregistrament només es permet en espais públics en aquells casos en què hi hagi risc per als membres de la Policia Local o terceres persones, en la seva vida o integritat física o danys en els béns públics. S’entén per riscos concrets, d’una banda, els derivats de la utilització de la força física, atac o intimidació per arma de foc, armes blanques o objectes perillosos, i d’altra banda, els derivats de desordres públics on no és possible procedir a la detenció o identificació de persones.

FER UN COMENTARI