La pluja inunda la N-340 al seu pas per Alcanar

També ha obligat a aturar trens del corredor mediterrani a Vinaròs

0
611
Un home home travessant el barranc de la Galera, a Masdenverge, amb el gos als braços. Imatge del 18 d'octubre de 2018. ACN
La pluja intensa que cau aquest divendres a la tarda a la zona sud del país ha inundat la carretera N-340 a l’altura del punt quilomètric 1.061, al seu pas per Alcanar (Montsià). Protecció Civil i el Servei Català de Trànsit han indicat que s’ha tallat la via en ambdós sentits de la marxa entre aquest punt i Amposta i que es fan desviaments senyalitzats per la carretera C-12. D’altra banda, les tempestes també han caigut amb força a la zona nord del País Valencià, i han afectat els trens del corredor mediterrani a Vinaròs, a Castelló. Renfe ha informat que s’estan retardant les sortides dels trens de València cap a Barcelona i de Barcelona cap a València a l’espera de com evoluciona la situació. Protecció Civil ha activat el pla Ferrocat.
El subdirector general de Coordinació i Gestió d’Emergències de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha recomanat “evitar la mobilitat en la mesura que sigui possible” específicament a l’àmbit del Montsià, perquè “hi ha un front de pluges importants amb acumulacions significatives”.
El cos d’emergències ha indicat que s’ha superat el llindar d’intensitat de pluja a Alcanar, on han caigut 29,8 litres d’aigua per metre quadrat en mitja hora. El telèfon 112 ha rebut 209 trucades per 151 incidències relacionades amb el fenomen meteorològic fins a dos quarts de set de la tarda d’aquest divendres. 49 s’han fet des del Montsià (28 de les quals des d’Alcanar) i 31 des del Baix Camp.
La majoria de trucades han estat per inundacions de baixos, caigudes d’arbres o branques, rescat de vehicles o despreniments a la via. A banda, s’ha registrat una caiguda del subministrament elèctric a Sant Carles de la Ràpita que afecta 963 abonaments, segons Protecció Civil.
Des dels Bombers també s’ha rebut la majoria d’avisos d’Alcanar. Des de les quatre de la tarda n’hi ha hagut 35, la majoria per inundacions de baixos, aigua a la via pública, filtracions a sostres o arbres caiguts.
També cal destacar que la Policia Local d’Alcanar ha tallat l’accés al camí del Virol i al Fondo de Jan, a les Cases d’Alcanar.

FER UN COMENTARI